Чому з аптек та медзакладів зникли ліки для онкохворих. Пояснення МОЗ

897 0
Кризу спричинила проблема з моніторингом ліків у лікарнях.
Фото умовне

Фото умовне

Станом на сьогодні, в багатьох онкоцентрах помітна нестача ліків для онкохворих. Кризу спричинила проблема з моніторингом ліків у лікарнях. Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, проблема виникла через неправильне подання статистики щодо наявних препаратів, а нові закупівлі ще не проводили. Найбільше бракує ліків із підприємства, що знаходиться в Польщі. Пацієнтів зі складними або рідкісними випадками, яким бракує лікарських засобів, міністерство відправляє на лікування за кордон. 

«Провів нараду з міністром охорони здоров’я Польщі. Плюс запросили гуманітарну допомогу, плюс оголосили додаткові закупівлі. На сайті МОЗ є заявка на медичну евакуацію. Через наш хаб в Жешуві, ми направляємо пацієнтів в європейські клініки, де вони лікуються безоплатно», – зазначив міністр.

Цю проблему планують вирішити впродовж січня.

Нагадаємо, що мешканці Львова та області можуть отримати безкоштовну медичну допомогу в тих лікарнях, які уклали договір з Національною службою здоров'я України. Програма державних гарантій медичного обслуговування передбачає 39 пакетів послуг.

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!