Чотири будинки-пам'ятки архітектури у Львові майже повністю знищені через ракетну атаку

33296 0
У ще 13 будинках є менш значні пошкодження.
Фото: твоє місто

Фото: твоє місто

Від ракетного удару по Львову, що стався 6 липня, в місті пошкоджено 17 будинків, які є пам'ятками архітектури. Серед них 4 – майже повністю знищені. Про це повідомив заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«4 будинки майже повністю знищені – вони залишаються у аварійному стані. Там тривають відновлювальні роботи. В 13 будинках, які є пам’ятками архітектури, – знищено понад 600 вікон. Озвучили дорожню карту щодо заміни пошкоджених вікон. Щоб якомога швидше їх встановити у помешкання. В цих будинках буде встановлено дерев’яні вікна, бо в пам’ятці архітетури можуть бути лише такі», – зазначив він.

За словами заступника мера, сьогодні, завтра та в понеділок триватимуть заміри розмірів по вікнах, де відбувається заміна. Виготовлення вікон займе близько 2-2,5 тижнів. Компанії-виробники вікон погодились, щоб всі терміни зробити максимально швидкими. Мешканцям, які вже замовили вікна, буде компенсовано їхню вартість. Також тривають роботи по відновленню дахів, обстеженнях щодо тріщинах у будинках, розробки компенсацій по зруйнованому майну.

Нагадаємо, під час нічної атаки у четвер, 6 липня, російська ракета влучила в багатоквартирний житловий будинок у Львові, постраждали 48 людей. 

Tvoemisto.tv побувало на місці події та поспілкувалося із постраждалими мешканцями. Детальніше про це читайте за посиланням.

Зокрема, у Львові на два дні спустили прапор міста в пам'ять про загиблих внаслідок нічної ракетної атаки рф. Також львів'ян та гостей міста закликають утриматись від проведення розважальних заходів.

Тут ми зібрали усю актуальну інформацію щодо наслідків вибухів у Львові.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!