Яких вчителів найбільше бракує у львівських школах і з чим це пов'язано

11070 0
Здебільшого, брак вчителів фіксують у періодах між семестрами.
Фото умовне

Фото умовне

У Львові наразі найбільше бракує вчителів з інформатики та асистентів педагогів, що працюють із дітьми з особливими освітніми потребами. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила завідувачка сектору інформаційної політики та промоції управління освіти ЛМР Наталія Вітюк.

«Заклади освіти мають потребу у вчителях інформатики, бо більшість таких спеціалістів працюють в IT-сфері, з якою школи не можуть конкурувати. Також за останнім оновленням інформації помітно, що бракує асистентів вчителя. Це, власне, педагоги, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами», – пояснила вона.

Читайте також: Як перевести дитину на дистанційне навчання. Роз’яснення для батьків

Зазвичай у Львові брак вчителів фіксують у міжсеместровий період. Під час освітнього процесу вакансії педагогів у школах зайняті. 

«Здебільшого, брак вчителів є у міжсеместровий час, коли хтось влітку змінює роботу та інше. Робота вчителів залежить від семестрів, тому плинність кадрів зазвичай відбувається саме влітку і взимку», – зазначила вона.

Цього року в управлінні освіти ЛМР створили «Банк освітніх резюме». Ця платформа полегшує пошук вчителів та комунікацію із керівництвами шкіл. Кожен, хто шукає роботу, може заповнити гугл-форму та залишити свої дані, щоб сконтактувати із керівником школи, який шукає фахівця. 

Читайте також: Майже усі школи Львова мають укриття. В якому вони стані

Нагадаємо, що через оголошення повітряної тривоги учням часто доводиться продовжувати навчальний процес в укриттях. Щоб батьки мали можливість зв’язатися із дітьми під час повітряної тривоги, школи області вирішили забезпечити роутерами.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 
 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!