Чи буде локдаун. Міністр Степанов у Львові запропонував ввести в області обмеження

9108 0
Міністр заявив, що ситуація на Львівщині викликає занепокоєння.
Фото: Оля Шведа

Фото: Оля Шведа

Львівщина наближається до червоної зони епіднебезпеки, за якої в області запровадять локдаун, але цього можна уникнути, якщо місцева влада введе додаткові обмежувальні заходи, щоб зупинити поширення коронавірусної інфекції. Про це сьогодні на брифінгу у Львові повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Читайте також: Як проходить вакцинація від коронавірусу у Львові. Від питань до відповідей

За його словами, на Львівщині склалася ситуація, яка викликає занепокоєння. Зі всіх хворих з коронавірусною інфекцією 48% – це, власне, мешканці Львова, понад 50% ліжок зайняті хворими із коронавірусом.

«Зростає кількість захворілих і кількість госпіталізацій, 43% ковідних ліжок із киснем на Львівщині зайняті, загалом понад 50% ліжок на Львівщині уже зайняті хворими із Covid-19. Область рухається до червоного рівня епіднебезпеки. Вважаю, що потрібно спробувати не доспустити цього, тому запропонував органам місцевого самоврядування запровадити певні обмежувальні заходи, які би стримували розвиток інфекції», – пояснив міністр.

Максим Степанов пояснив, що якщо в області буде більше 65% ліжок із киснем заповнені і динаміка госпіталізації  упродовж семи днів буде становити понад 50%, а рівень госпіталізації буде понад 60%, то Львівщина потрапить у червону зону з обмеженнями, які діяли під час січневого локдауну із закритими кафе, спортзалами та іншими закладами. 

Тому, каже міністр, потрібно ввести обмеження на рівні міста і області, які не будуть зупиняти галузі економіки, але які зможуть призупинити поширення вірусу.

Читайте також: Медики, що відмовились від щеплення проти Сovid-19, можуть безкоштовно вакцинуватися згодом

Нагадаємо, що за попередню добу на Львівщині зафіксували  704 нових випадки захворювання на коронавірус, днем раніше було 600 випадків. Внаслідок ускладнень від коронавірусної інфекції в області померли уже 2 363 людей. В Україні за попередню добу зафіксували 12 946 нових випадків коронавірусної хвороби Covid-19. 

В області від початку вакцинації проти коронавірусу першу дозу вакцини отримали трохи більше 1 100 осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!