Чи буде нічний або стриптиз-клуб у львівському палаці мистецтв. Відео

3692 1
Чи законно передали в оренду понад 400 кв. м львівського палацу мистецтв та що буде з «Форумом видавців».
Фото: Читомо

Фото: Читомо

Усе, що відбуватиметься у Львівському палаці мистецтв, буде виключно мистецько-культурного спрямування. Окрім того, палац отримає інвестицію 15 млн інвестицій та одноразову допомогу у розмірі 500 тис гривень, орендна плата ж становитиме не менше 50 тис. гривень.

Про це Tvoemisto.tv повідомив директор Палацу мистецтв Юрій Візняк, коментуючи ситуацію, яка склалася навколо цього закладу після підписання Львівською облрадою договору оренди з ТзОВ «Львівські події», що є власником нічних клубів Malevich Rafinad та «Білий кролик».

Читайте також: Як у Львові реконструюють сад Палацу Потоцьких

Юрій Візняк також розповів, що «Львівські події» погодилися проводити спільно з палацом культурно-мистецькі заходи. Окрім того, в угоді окремим пунктом зазначено й про безкоштовне надання приміщення для «Форуму видавців».

Директор Львівського палацу мистецтв пояснив, що основною причиною підписання цієї угоди став пошук додаткових коштів, які потрібні для реконструкції закладу. Насамперед, потрібно вирівняти підлогу, а також підсвітити скульптури за допомогою сучасних склоблоків, при цьому вартість одного складає понад 25 тисяч євро, а загалом їх потрібно 8-9.

Окрім  того, каже Юрій Візняк, щоб увесь виставковий комплекс у Палаці мистецтв запрацював необхідні інвестиції близько 15 млн грн.

Читайте також: Львівському палацу мистецтв обрали керівника

«Ми вказали, що інвестор має закласти цю суму в ремонти. А також, що орендна плата складе не менше 50 тисяч гривень на місяць. Тобто за рік це 600 тисяч гривень. В угоді також передбачена одноразова допомога в сумі 500 тис. гривень, яка нам вкрай необхідна. Ми виходили з господарської складової», – пояснив він.

Директор Львівського палацу мистецтв запевняє, що орендар зобов’язаний надавати безкоштовно приміщення «Форуму видавців».  

Юрій Візняк каже, що лише після того як були сформовані чіткі вимоги Львівська облрада провела конкурс, на яку зголосилося троє учасників.

24 січня всі учасники прийшли на комісію, один із них – із підписаним договором з палацом. Конкурсна комісія дала ще чотири дні іншим двом учасникам, аби вони підписали договори з палацом, однак вони цього так і не зробили. Тому конкурсна комісія визнала переможцем ТзОВ «Львівські події».

За словами директора Львівського палацу мистецтв, договір розрахований на 2 роки і 11 місяців. Він запевнив, що усе, що буде йти в розріз та не буде відповідати діяльності Палацу мистецтв, лежить за межами договору, і тоді він буде розірваний.

«Це ж не є продаж. Це Але якщо орендарі будуть вкладати гроші, то ми тільки «за» мати таких партнерів і будемо готові в подальшому співпрацювати», – каже він.

Юрій Візняк також заперечив, що «Львівські події» будуть сплачувати орендну плату лише 18 тис грн. За його словами, в підписаній з Палацом мистецтв угоді фігурує цифра 50 тис грн.

Читайте також: У Львівському палаці мистецтв замінили систему опалення. Фото

Нагадаємо, Львівська облрада віддала в оренду 420 м кв. Львівського палацу мистецтв компанії ТОВ «Львівські події», що зареєстрували за 3 місяці до конкурсу. При цьому передбачене законом оголошення про намір здати комунальне майно в оренду було опубліковано не у системі Prozorro, де його б побачили усі зацікавлені, а у тижневику «За вільну Україну плюс».

За даними YouControl, ТзОВ «Львівські події» належить львів’янам Зіновію Заранському та Павлу Шерстюку, які володіють нічними клубами Malevich, Rafinad People та стрип-клубом White Rabbit у Львові.

Вибір переможцем ТОВ «Львівські події», яке запропонувало лише 18 тис. грн/міс., члени конкурсної комісії обґрунтували тим, що дві інші компанії не виконали однієї з умов конкурсу і не уклали договір про співпрацю з Львівським палацом мистецтв про щорічну сплату 480 тис. грн благодійного внеску.

Наталія Лазарович


Читайте також:
16 Лютого, 2020 17:06
Марія Чи записані його слова у договорі про оенду і хто конролюватиме, наскільки моральними і безпечними для молоді є творчі акції.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!