Україна

«Чи буде Україна в НАТО? Буде!», – Зеленський

978 0
У вечірньому зверненні 13 липня Володимир Зеленський сказав, що із саміту НАТО повертається додому із хорошим результатом для нашої держави.
Володимир Зеленський / Фото: Getty Images

Володимир Зеленський / Фото: Getty Images

У Вільнюсі 11 липня розпочався дводенний саміт НАТО. На ньому лідери держав Північноатлантичного Альянсу на зустрічі у вівторок затвердили створення Ради Україна-НАТО - нового органу взаємодії Києва та Альянсу.

У вечірньому зверненні 13 липня президент України Володимир Зеленський сказав, що із саміту повертається додому із хорошим результатом для нашої держави, дуже важливо – для наших воїнів. За його словами, є хороше посилення зброєю.

«Дуже важливо: уперше за час незалежності ми сформували фундамент безпеки для України на шляху до НАТО. Це конкретні гарантії безпеки, які підтверджують топ-7 демократій світу. Ніколи раніше в нас не було такої безпекової основи, і це рівень «Великої сімки». На цьому фундаменті збудуємо нову, юридично обовʼязкову архітектуру двосторонніх безпекових договорів із найсильнішими», – сказав він. 

 

Він також додав, що за ці два дні саміту ми прибрали будь-які сумніви та двозначності щодо того, чи буде Україна в НАТО. 

«Буде! Уперше не тільки всі члени Альянсу із цим згодні, але й відчутна більшість в Альянсі енергійно наближає це. Ніколи раніше слова «ви рівні серед рівних» для України від інших членів НАТО ще не звучали справді змістовно. Зараз усі розуміють: це факт – рівні серед рівних. І ми обовʼязково утвердимо цей факт нашою перемогою та вступом у НАТО». 

Зазначимо, раніше Володимир Зеленський заявив, що перед прибуттям на саміт у Вільнюсі з'явилися сигнали про те, що НАТО не готове запросити Україну до Альянсу. 

___________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!