Чи будуть цьогоріч колядки у львівських трамваях

2352 0
Різдвяна музика не звучатиме, зокрема, через закон про «Акустичне насильство в громадському транспорті».
Умовне фото / Andrii Podilnyk on Unsplash

Умовне фото / Andrii Podilnyk on Unsplash

Упродовж кількох років у різдвяний період в електротранспорті Львова звучали колядки. Цьогоріч їх не буде. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у «Львівелектротранс».

Пояснюють, що різдвяна музика не звучатиме, зокрема, через закон про «Акустичне насильство в громадському транспорті». Документ передбачає, що пасажири мають право їхати у тиші. 

«Тому цього року закликаємо наших пасажирів колядувати самим. А наші водії будуть стежити за графіком та безпечним рухом і з радістю тихенько підспівуватимуть пасажирам знайомі колядки чи щедрівки», - розповіла речниця  «Львівелектротрансу» Ольга Бачинська.

Читайте також: Віншування до коляди. Добірка привітань

Додамо, торік львівʼян попереджали, що проєкт з колядками в електротранспорті, можливо, проводять востаннє, адже у 2022 році почав діяти Закон 2310-IX, який передбачає заборону «акустичного насильства».

Нагадаємо, у 26 грудня по 7 січня у Львові розставлять тимчасові ватри у визначених місцях, навколо яких збиратимуться виконавці музичних хорів, актори театру з вертепом, пластуни та запрошуватимуть мешканців та гостей міста до спільного колядування.

Тетяна Дзяма

__________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!