Чи доцільно у «помаранчевому» Львові в час карантину проводити концерти і фестивалі

2305 0
У міськраді наголошують, що відповідальність за проведення заходів несуть організатори.
Фото: LvivOnline

Фото: LvivOnline

У Львові вчора, 21 жовтня, в центрі міста, поблизу пам’ятника Адаму Міцкевичу, відбувся «Секретний концерт» гурту «Без обмежень», який організував «Київстар». Під час концерту гурт записав свій кліп. З опублікованого у мережі відео помітно, що у концерті взяли участь близько двох сотень людей. Соціальної дистанції дотримано не було.

Скріншоти із відео Andrew Gnatush

Чи доцільно проводити такі події у місті, яке перебуває у помаранчевій зоні карантину, де дозволені масові заходи за участі не більше 20 осіб, Тvoemisto.tv розпитало заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка.

Він каже, що у Львові, як і в інших містах та районах, які знаходяться у помаранчевій зоні, повинні дотримуватися чітких обмежень та вимог до проведення подій, заходів, зібрань чи роботи закладів культури. Відповідальність за проведення заходів несуть організатори.

До речі, від завтра і до 25 жовтня у Палаці Потоцьких, що на вул. Коперника, 15, запланували провести «Свято Сиру та Вина».

Андрій Москаленко коментує, що місто дає погодження, спеціальне розпорядження та слідкує за організацією лише тих подій, які організовує або коли їх проводять на комунальній земельній ділянці. Якщо ж подія відбувається на приватній території – ніякі погодження від міста не потрібні.

«За те, що проводить місто, як-от нещодавній Молодіжний Форум чи Форум Центрів Туристичної Інформації, відповідальні ми. Свято Сиру і Вина відбудеться саме на приватній території – у Палаці Потоцьких, тому окремого погодження від міста не потребує», – каже Андрій Москаленко.

Читайте також: Чехія повертається до жорсткого карантину – закривають магазини і обмежують пересування

Андрій Москаленко каже, що скласти протокол та оштрафувати організаторів можуть тоді, коли є відхилення у кількості людей, яка дозволена у помаранчевій зоні – не більше 20 осіб. У пресслужбі поліції Тvoemisto.tv повідомили, що за вчорашній масовий захід у центрі міста склали протокол про адмінпорушення на організаторів.

Чи відбудуться у Львові найближчим часом ярмарки чи фестивалі, як і різдвяний ярмарок, за словами Андрія Москаленка, наразі невідомо.

«Через карантин більшість подій цього року відбувалися онлайн. Зараз йде збільшення кількості хворих на Covid-19, скоро додасться ще грип та застуда, тому не думаю, що буде багато бажаючих щось влаштовувати в місті та брати відповідальність за ту чи іншу подію», – додав Андрій Москаленко.

Читайте також: Зеленський заявив про жорсткий карантин. За якої умови його введуть в Україні

Нагадаємо, що Кабмін 13 жовтня продовжив дію адаптивного карантину до кінця року та змінив правила про дозволену кількість людей у масових зібраннях. У зеленій зоні пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у «жовтій» – не більше 30 людей, у «помаранчевій» – не більше 20.

Як сказав раніше президент, жорсткий карантин запровадять, якщо за добу в Україні виявлятимуть понад 9,5 тисяч нових хворих на коронавірусну хворобу, а прем'єр Шмигаль сказав вчора, 21 жовтня, що за розрахунками РНБО, у найближчі тижні можливе суттєве зростання захворюваності на Covid-19 у Львівській області.

Тим часом європейські країни ПольщаЧехіяІрландія повертаються до жорсткішого карантину.

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!