Чи є квитки на потяг Львів-Варшава та скільки людей скористались новим рейсом

6625 0
Потяг запустили 15 жовтня.
Фото: міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури

Фото: міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури

Новий міжнародний потяг Львів–Варшава курсує вже 10 днів. За цей час ним скористались понад 2 800 пасажирів. Про це повідомили у Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«На ділянці Рава-Руська - Варшава поїзд з перших днів тримає високу планку популярності та заповнюється на 86%. Квитки на наступний тиждень ще є в наявності: придбати їх можна через мобільний застосунок, на сайті, у чат-боті та касах вокзалів», – зазначили у відомстві.

Пасажири їдуть зі Львова до Рави-Руської 1,5 години сучасним дизель-поїздом українського виробництва з доступом до Wi-Fi через Starlink, а в Раві-Руській пересідають на поїзд польського перевізника SKPL європейської колії. Поїздка від Рави-Руської до Варшави займає 8 годин.

Читайте також: Якими потягами дістатись до Львова, щоб пересісти на новий потяг до Варшави. Перелік рейсів

«Обидва поїзди мають місця 1-го та 2-го класу.  Для відновлення сполучення Рава-Руська — Варшава залізничники минулого року провели капітальний ремонт євроколії завдовжки 8 км від Держкордону до Рава-Руської, а також реконструювали залізничний вокзал у Рава-Руській для можливості проведення митного та прикордонного контролю», – наголосили у Мінінфраструктури.

Нагадаємо, 15 жовтня зі Львова до Варшави вирушив перший потяг після 18-річної перерви. Час у дорозі становить близько 9 годин. Також цьогоріч на Львівщині планують прокласти євроколію від Рави-Руської до смт Брюховичів. У майбутньому цей маршрут повинен сполучати залізницею Львів та Варшаву для пасажирських перевезень.

Тетяна Дзяма

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!