Чи можуть у Львові та області повернути Covid-обмеження

2703 0
Вірус, як правило, уражає верхні дихальні шляхи, пневмоній значно менше.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

На Львівщині кількість хворих на коронавірус щоразу зростає. За минулий тиждень Covid-19 діагностували у майже тисячі людей. Станом на сьогодні додаткових карантинних обмежень не застосовуватимуть, проте, якщо хвороба прогресуватиме, доведеться обмеження посилювати. Про це Тvoemisto.tv розповів керівник департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис.

Читайте також: В Україні починається нова хвиля Covid-19

«Будемо слідкувати за ситуацією із захворюваністю на коронавірус – скільки людей хворіє, як протікає хвороба, хто хворіє, чи є нездужі в організованих колективах, яка кількість госпіталізованих, яка завантаженість ліжок у лікарнях. Якщо все відбуватиметься швидко, цілком ймовірно, що доведеться знову повертатись до обмежень – маскового режиму, дистанції. Тобто, до всіх тих речей, які застосовували раніше», – каже Орест Чемерис.

За його словами, зараз вірус, як правило, уражає верхні дихальні шляхи, пневмоній значно менше. Майже всі пацієнти, які потрапляють у стаціонар, є старшого віку, з важкими супутніми захворюваннями. Зазвичай на фоні коронавірусу у них стається загострення основного захворювання.

Коли Covid-19 може активізуватися і дійти до піку, Орест Чемерис зазначив, що ближче до кінця жовтня.

Читайте також: В Україні виявили новий різновид штаму «Омікрон»

«За прогнозами, пік може припасти на кінець жовтня. У той час доєднаються ще й сезонні захворювання і може бути більша кількість хворих», – каже Орест Чемерис.

Зараз у Львові та на Львівщині вирує штам коронавірусу Омікрон В. А2, який, за словами головного медика області,  виявляли у нас і в попередніх хвилях.

Нагадаємо, що на Львівщині у період з кінця серпня до 4 вересня провели 2044 досліджень, з яких позитивними є 997. Також зареєстрували 5 летальних випадків. В Україні виявили новий штам коронавірусу, а точніше різновид штаму Омікрон, який називають типом ВА.5. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!