Чи обладнані бригади швидкої допомоги на Львівщині засобами захисту від коронавірусу

2807 0
На Львівщині є 65 екіпажів швидкої допомоги.
ілюстративне фото: 5 канал

ілюстративне фото: 5 канал

Дві визначені спеціалізовані бригади швикої допомоги забезпечені засобами захисту від коронавірусної інфекції. Закупівлю засобів захисту проводять ще для 11-ти спеціалізованих бригад. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів завідувач Львівської станції Екстреної медичної допомоги Ярема Качмар.

Читайте також: Які ще лікарні на Львівщині зможуть приймати хворих на коронавірус

«Відповідно до наказу визначили дві спеціалізовані бригади для надання допомоги і транспортування пацієнтів із підозрою на коронавірус. Тому відповідно йшлося про те, щоб вони у першу чергу були забезпечені засобами захисту. Тепер визначено 11 спеціалізованих бригад у різних точках Львівської області. Саме вони виїжджатимуть до пацієнтів з підозрою на коронавірус. Далі стоятиме питання про забезпечення усіх бригад костюмами і всіма необхідними засобами захисту централізованим способом», – пояснив Ярема Качмар.

Закупівлю респіраторів, засобів захисту для центру проводять і далі з резервних коштів. 

«Спеціалізовані бригади забезпечені окулярами, респіраторами. Зараз костюми фактично підходять до закінчення і ми очікуємо на днях нову партію костюмів. Якщо будуть офіційні пацієнти з підтвердженим діагнозом, ми будемо де-факто вважати, що кожен наш пацієнт потенційно може бути уражений, тому, відповідно, кожна бригада повинна бути забезпечена засобами захисту», – зазначив Ярема Качмар.

На один виїзд використовують чотири комплекти – три для медиків і один для водія. «Однак зараз це не раціонально. Збільшується кількість пацієнтів і ми швидко використовуємо те, що маємо. Тому ми зменшимо цю кількість у легких випадках, а вони зараз всі неважкі», – уточнив Ярема Качмар.

Бригада, коли отримує звернення про підозру – застосовує всі засоби захисту. Після того, як пацієнта доставляють через спеціалізований вхід у бокс в інфекційній лікарні, бригада залишає засоби захисту для дезінфекції та утилізації. 

Читайте також: Коли будуть відомі результати тестів на коронавірус госпіталізованих у Львові пацієнтів

Зазначимо, що для «Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» виділили 400 тис грн на закупівлю індивідуальних засобів захисту. Центр отримав 1 тис. од. респіраторів класу захисту FFP2. Протягом двох тижнів очікують поставку ще тисячі одиниць комплектів протиепідемічних костюмів. 

Наприкінці лютого центр закупив 320 од. респіраторів, 200 од. захисних окуляр, 220 од. захисних комбінезонів. Закупили захисні комбінезони з поліпропілену.

До слова, як повідомив в. о. керівника департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько, на Львівщині є 65 машин швидкої допомоги, з яких 23 працюють у Львові та 11 – на околицях.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!