На каву з другом: 7 кафе Львова, облаштованих для людей із особливими потребами

3242 0
Після інциденту із Романом Кисляком у мережі стартувала акція «На каву з другом», завданням якої є відвідати будь-який заклад міста із людиною з особливими потребами. Tvoemisto.tv дізналося, які заклади у Львові обладнані вбиральнями для таких людей.
фото: www.credo-ua.org

фото: www.credo-ua.org

Мережа закладів Kumpel Group.

Як повідомили Tvoemisto.tv у відділі маркетингу «Kumpel Group», із семи закладів мережі тільки один забезпечний туалетами для людей із обмеженими можливостями. Ним виявився «Голодний Микола», що розташований на виїзді зі Львова.

Холдинг емоцій «Фест» із 16 закладів мережі, які є у Львові, в жодному немає туалету для людей із особливими потребами.

Як розповіла Tvoemisto.tv прес-секретар мережі Христина Василько, причиною відсутності спеціальних туалетів є, здебільшого, локації, в яких розташовані заклади. Більшість з них знаходяться в центральній частині міста, тому навіть якщо й обладнати туалет спеціальними ручками для неповносправних осіб, то заїзд в туалет із візком залишиться некомфортним.

«Зараз ми працюємо в цьому напрямі – розробляємо план змін по усій мережі. Ми ще раніше стикалися з тим, що до нас приходять люди із особливими потребами. На вході в кожен заклад ми маємо дзвіночок. Після дзвінка - вийде персонал і допоможе зайти у заклад тим людям, котрим фізично важко це зробити. Також в «Театрі пива «Правда» ми маємо ліфт. Він, щоправда, для персоналу, але використовуємо його також для людей з особливими потребами. На жаль, не в кожному ресторані ми можемо це забезпечити», - розповідає Христина Василько.

Мережа закладів грузинської кутньої «Хінкальня» - два ресторани з п’яти мають облаштовані туалети для людей з особливими потребами.

«Не у всіх ресторанах є можливість встановити відповідні вбиральні. Частина наших закладів знаходиться у історичному центрі міста, там облаштувати туалети такого типу неможливо. Але в торгових центрах, таких як Forum Lviv та King Cross Leopoliss, вони облаштовані», - розповідає Ірина Клименко, директор із розвитку мережі.

Мережа кав’ярень «Kredens Cafe». У чотирьох закладах у Львові є туалети, облаштовані для людей із особливими потребами. Загалом мережа у місті нараховує 6 кав’ярень.

«Ми встановили туалети, обладнані для людей з особливими потребами в тих закладах, де нам дозволяє проект самого приміщення. У нас є два заклади в торгових центрах, у них ми не відповідаємо за облаштування вбиралень, за це відповідає сам торговий центр. Таким чином, в нас облаштовані туалети в закладах за адресою Валова, 5, та проспект Свободи, 27», - розповідають в «Kredens Cafe»

Нагадаємо, що Роман Кисляк – водій із Донецька, який працює у Львові таксистом, попри те, що хворий на ДЦП. Чоловік – вимушений переселенець. 5 лютого його вигнали із ресторану у Львові, не пояснивши причини такого ставлення. Про це повідомила журналістка Олена Кулигіна на своїй сторінці у facebook. Адміністрація закладу вибачилася за поведінку свого персоналу перед Романом Кисляком й пообіцяла, що проведе роз'яснювальнуа роботу та інструктаж щодо поводження зі всіма гостями ресторану. Сам ж Роман Кисляк написав, що після вибачень керівництва ресторану конфлікт вичерпано.

Пізніше Марина Порошенко висловила своє обурення щодо цього випадку та підтримала суспільний осуд такого ставлення до людей з обмеженими можливостями. Про це йдеться в записі-зверненні Марини Порошенко до українців, викладеному на сторінці Фонду Порошенка у Facebook. Дружина президента запросила Романа Кисляка на «Обід Гідності».

Залишайте також в коментарях інформацію, в яких ще закладах Львова облаштовані вбиральні для людей з особливими потребами. Ми додамо їх до списку.

 

Підготувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!