Чи передають у Львівському медуніверситеті списки відрахованих студентів до ТЦК

4193 0
ЛНМУ постійно передає до ТЦК та СП повідомлення про зміни у військових даних студентів.
Фото: ЛНМУ

Фото: ЛНМУ

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького повністю надають усю інформацію про відрахування студентів до ТЦК та СП. Про це повідомили у відповідь на запит Tvoemisto.tv в університеті.

«Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького постійно передає до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (за місцемперебування особи на військовому обліку) повідомлення про зміни у військових даних студентів. Зокрема, щодо відрахування з університету», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набрав чинності 18 травня, військовозобов’язані чоловіки мають оновити особисті дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).Tvoemisto.tv розповідає, як це зробити офлайн та онлайн.

За новими правилами є три категорії студентів, які підлягають мобілізації. До них відносяться:

  • студенти заочної форми навчання;

  • ті, хто здобуває другу або третю вищу освіту (бакалаврат, магістратура);

  • ті, хто здобуває освіту на рівні, нижчому за вже наявну (наприклад, мають вищу освіту, але отримують профільну середню).

Всі студенти, які досягли 18 років, зобов'язані оновити свої військово-облікові дані. Відповідно до закону, це необхідно зробити до 16 липня 2024 року. Раніше ми розповідали, як здійснюється оновлення даних у ТЦК, ЦНАПі або через платформу Резерв+.

Читайте також: Мобілізація студентів. Кого можуть призвати до армії 

Новий закон про мобілізацію підтверджує право на відстрочку. Вона надається студентам, які отримують рівень освіти вище за попередній. Таким чином, наприклад, якщо студент здобуває освіту рівня «магістр» після «бакалавра», він не підлягає мобілізації.

Зазначимо, йдеться про студентів віком 25-60 років. Ті, хто молодший, не можуть бути мобілізовані, оскільки залишаються на обліку призовників, а не військовозобов'язаних. Вони можуть приєднатися до армії на контрактній основі.

Щоб отримати відстрочку, необхідно звернутися до територіального центру комплектування (ТЦК), подати заяву та підтверджуючі документи. До них відносять витяг з наказу про зарахування та довідку з навчального закладу. Військкомат у свою чергу може перевірити факт навчання, надіславши відповідний запит до коледжу чи університету.

Додамо, що у Львівському національному університеті імені Івана Франка також подаватимуть списки відрахованих до ТЦК та СП.

Нагадаємо, що Кабмін дозволив відраховувати студентів-чоловіків з вишів, якщо вони придатні до військової служби та відмовляються проходити базову загальновійськову підготовку.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!