На Львівщині хочуть реорганізувати 3 заклади вищої освіти. Що про це кажуть в МОН

8401 0
Міністерство наразі «проводить аналітичну та консультаційну роботу щодо доцільності об’єднання низки ЗВО», однак не називає їх.
Фото умовне

Фото умовне

Нещодавно відбулося закрите засідання Спілки ректорів, де з’ясувалося, що під «модернізацію мережі ЗВО» можуть потрапити Українська академія друкарства, Львівський національний університет природокористування і Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Однак у МОН запевняють, що ніяких розпоряджень щодо реорганізації ЗВО на Львівщині немає. Про це повідомили у міністерстві у відповідь на інформаційний запит Tvoemisto.tv. 

У МОН зазначили, що міністерство наразі «проводить аналітичну та консультаційну роботу щодо розгляду можливості і доцільності об’єднання низки ЗВО», але називати заклади у відомстві відмовляються.

«Наразі жодного проєкту розпорядження Кабінету міністрів України щодо реорганізації закладів вищої освіти у Львівській області, зокрема Української академії друкарства, не існує», мовиться у відповіді.

Читайте також: «Ми маємо чим пишатися». Що буде з Академією друкарства

У разі реорганізації вишів майно приєднаних закладів переходить до правонаступників, студентам обіцяють завершити освітні програми на тих самих умовах, на яких вони вступали.

«Міністерство регулярно проводить консультації з керівниками всіх закладів вищої освіти України, активно працюючи над модернізацією мережі університетів та приведенням її у відповідність до сучасних економічних, демографічних та військових реалій. Ці заходи є необхідними для забезпечення високого рівня якості вищої освіти, враховуючи співвідношення кількості здобувачів освіти до кількості вишів, якість навчання та ефективність використання бюджетних коштів», – підсумували у відомстві.

Нагадаємо, що у Міністерстві освіти і науки вирішили приєднати Українську академію друкарства до Львівської політехніки в межах модернізації мережі вищих навчальних закладів. Чому колектив академії проти дізнайтеся у матеріалі.

Додамо, що два роки тому у Львові ліквідували Університет банківської справи. Цьому вишу на момент початку «реорганізації» належало п’ять корпусів. У підсумку корпуси на просп. Шевченка та на вул. Січових Стрільців «загубилися» – ЛНУ їх не отримав. А в січні цього року стало відомо, що триповерховий будинок на просп. Шевченка, 9 в історичному центрі продали на аукціоні за 102 млн грн з ПДВ. Пам’ятку архітектури придбала компанія Зіновія Козицького – батька голови ЛОВА Максима Козицького.

Христина Гоголь

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!