Чи вплине атака рф на «Нафтогаз» на газопостачання на Львівщині

4701 0
Ситуація під контролем спеціалістів та залучених служб.
фото умовне

фото умовне

Ворожою атакою рф пошкоджено інфраструктуру одного з українських підземних сховищ, проте критичних наслідків немає. Про це повідомив очільник групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов під час виїзду на місце влучання сьогодні, 24 березня 2024 року.

«Атака не вплине на постачання блакитного палива українським споживачам. Всі номінації замовників послуг зберігання та бронювання потужностей також продовжують виконуватися в повному обсязі. Ситуація під контролем наших спеціалістів та всіх залучених служб», –  повідомив Олексій Чернишов.

Наразі тривають роботи з локалізації та ліквідації наслідків згідно зі сценаріями ПЛАС — Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій.

Читайте також: ПвК «Захід» збили вісім ракет та сім «шахедів», як летіли, зокрема, на Львівщину

«Критичних наслідків для забезпечення роботи ПСГ немає, адже газ знаходиться на значній глибині. Пошкоджена частина наземної інфраструктури потребуватиме відновлення, проте ми маємо достатньо резервних потужностей», – додав очільник Групи.

Нагадаємо, під час повітряної тривоги, яку оголошували 24 березня о 09:31, ворог з МіГ-31К вдарив по Львівській області «кинджалами» у об'єкт критичної інфраструктури. У цей же об'єкт уночі вдарили ворожі «шахеди» та ракети рф. Є пошкодження обʼєктів «Нафтогаз» на заході.

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!