Чим корисний рекрутинг та як обрати місце, де хочете воювати

1400 0
В процесі розподілення та доукомплектації змінити місце та напрямок служби майже неможливо.
Фото умовне/Укрінформ

Фото умовне/Укрінформ

Рекрутинг дозволяє військовозобов’язаному обрати місце та професію на службі, адже на війні під час розподілу та доукомплектації змінити його майже неможливо. Про це у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» розповів екснардеп, секретар ЛМР та військовий Маркіян Лопачак. 

«Зі свого досвіду я можу сказати, що рекрутинг – це дуже хороша річ. Це позитивно для людей, які усвідомлюють, що вони будуть залучені в ЗСУ чи інші збройні формування для оборони нашої країни, коли ти заздалегідь можеш піти працювати по тій професії, навички до якої ти вже маєш», – розповів військовий. 

Також він додає, що таким чином людина сама може обрати колектив, у якому хоче воювати. 

«Дуже часто бувають випадки, коли мої знайомі вагались: «От я піду, не піду, а що буде, якщо потраплю туди, а от те я вмію, а інше не вмію». І поки вони вагалися, їм прийшла повістка. Відповідно в процесі розподілення вже дуже важко щось змінити, бо може йти доукомплектація якогось одного організму, тобто людину вже скеровують саме туди, куди потрібно. Перевестися чи обрати підрозділ тоді вже дуже важко», – пояснив секретар ЛМР. 

Читайте також: Яка різниця між призовом, мобілізацією та контрактною службою

Окрім цього, він підкреслив, що в цивільному житті люди все ще мають змогу підвищити потрібні навички, адже саме від цього в подальшому залежить життя військовослужбовця. 

Нагадаємо, що Львівський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки продовжує набір на військову службу за контрактом. Детальніше про це за посиланням.

До слова, у Львові діє рекрутинговий центр «Азову», де тренують добровольців, які хочуть брати участь у воєнних діях, а також рекрутинговий центр Третьої штурмової бригади.

Володимир Федорович

Матеріал опубліковано в межах висвітлення діяльності ЛМР

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!