Чим посипатимуть доріжки у парках Львова і чи буде кавова гуща

1296 0
У парках будуть використовувати дрібний відсів, а там, де сходи – реагенти.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Для утримання вулиць і парків у зимовий період у Львові використовуватимуть піщано-сольову суміш і дрібний відсів. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця управління екології Львівської міської ради Олександра Сладкова.

«У львівських парках в будь-якому випадку будемо використовувати дрібний відсів, а тільки там, де є сходи, використовуватимемо реагенти (піщано-сольова суміш – ред.)», – сказала вона.

Читайте також: Експеримент у Львові. У парку почали посипати доріжки кавовою гущею. Фото, відео

За її словами, у місті критична ситуація з такими площами і вулицями, які нещодавно відреконструювали. Вона пояснює, що, якщо зробили рівень лунки для того, щоб вода туди заходила, то й сіль заходить туди теж.

«Площа Двірцева – це питання номер один. Відповідно в таких локаціях сіль треба буде замінювати на відсів або якісь інші реагенти, інакше за 5 років сіль вб’є дерева. Так вийшло, на жаль, на вул. Курбаса, що перші три роки дерева жили там добре, а потім почали мучитися, і цього року, коли ми їх викопували, то зрозуміли, що це питання солі», – додала вона.

Крім того, є кілька таких місць на початку проспекту Чорновола, де випадають платани. Цього року там повністю замінили грунт, але важливо їм не додавати солі.

«Чи буде кавова гуща? Думаю, що її не заготували достатньо. Виявилося, що її треба у промислових масштабах заготовувати й сушити. Це важка праця увесь рік, і треба приміщення, щоби вона просихала», – каже вона.

Нагадаємо, що минулого року у парку 700-річчя Львова посипали доріжку кавовою гущею. Згодом двірники змітали її у місця зелених насаджень. 

Софія Шавранська

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!