Чим у Львові взимку посипатимуть вулиці

795 0
За словами екологині, піщано-сольова суміш шкідлива для дерев.
Фото умовне / з відкритих джерел

Фото умовне / з відкритих джерел

Для посипання вулиць Львова взимку використовують реагенти, піщано-сольову суміш і гравійний відсів. Водночас це залежить від місця та погодних умов. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила очільниця департаменту екології ЛМР Галина Микітчак.

В управлінні виступають за те, щоб піщано-сольову суміш використовували менше, адже вона шкідлива для дерев, особливо там де є більше солі. Реагенти теж мають певний негативний вплив, адже це хімічні речовини.

Читайте також: Як Львів прибирають від ожеледиці та куди звертатись, якщо тротуари не посипані

«В кожному конкретному випадку треба зважати на ситуацію. Десь можна використовувати гравійний відсів, минулого року ми його успішно використовували у парках, тож будемо і цьогоріч продовжувати. На противагу, на бруківці він просто порозсипається між щілинами і не буде мати ефекту. Варто зазначити, що гравійний відсів ми використовуємо, коли є сильна ожеледь або щільний сніговий покрив. Наразі такої потреби не було, використовували лише пісок. Погодні умови на це дуже впливають. Коли немає сильної ожеледі, то використовуємо менше реагентів, тож легше доглядати», –зазначила Галина Микітчак.

Натомість очільниця не може стверджувати, що у зв’язку з використанням піщано-сольової суміші погіршується якість повітря. Хіба що навесні збільшується кількість пилу, але через те, що пісок погано прибрали. На її думку, минулої весни більшість піску була від мішків, якими захищають укриття, а не від посипання доріг.

Нагадаємо, що 2021 року у парку 700-річчя Львова посипали доріжку кавовою гущею. Згодом двірники змітали її у місця зелених насаджень. Цьогоріч про кавову гущу не мовиться.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!