Чиновників ЛОДА підозрюють у привласненні грошей під час будівництва амбулаторії

2437 0
За вчинене їм загрожує від 5 до 8 років ув’язнення, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.
Фото: Ірина Діденко

Фото: Ірина Діденко

Прокуратура повідомила про підозру очільнику одного із управлінь ЛОДА, його підлеглому та керівникам товариства у привласненні бюджетних 1,3 млн грн виділених на будівництво амбулаторій. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко.

Читайте також: Охочі є, а місця – немає. Репортаж із львівської амбулаторії

Слідство з’ясувало, що впродовж 2018 року із бюджету виділили кошти на будівництво шести об'єктів, переважно амбулаторій. Тендер на всі об'єкти виграло одне товариство.

«Наразі маємо достатньо доказів, тому погодили підозри у привласненні 1,3 млн грн при будівництві амбулаторії монопрактики в селі Дубравка», – каже Ірина Діденко.

У прокуратурі кажуть, що для реалізації свого замислу, підозрювані навмисне завищили об’єми та вартість виконання робіт. Фактично ж самі роботи підрядник не виконав.

Наразі двом керівникам товариства про підозри оголосили. Чиновники для їх вручення не з'явились, кажуть, що захворіли. За вчинене їм загрожує від 5 до 8 років ув’язнення, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

«Перевіряємо причетність і інших осіб, а також привласнення коштів при будівництві решти амбулаторій. Там аналогічний стан справ», – додала Ірина Діденко.

Читайте також: Сільським амбулаторіям на Львівщині передали 28 позашляховиків

Додамо, що тендер на будівництво амбулаторії монопрактики в селі Дубравка на Львівщині оголошувало управління капітального будівництва. Переможцем тендеру стало ТзОВ «Градобуд-Престиж», що запропонувало 13,2 млн грн.

Як пишуть Наші Гроші. Львів, 4 грудня 2018 року УКБ ЛОДА уклало з фірмою дві угоди на будівництво амбулаторій первинної медицини в селі Долішнє вартістю 4,8 млн грн та у селі Верчани вартістю 5,9 млн грн. Також в управлінні капбудівництва вже визначили переможцем ТОВ «Градобуд-престиж» на торгах з будівництва амбулаторій у селі Шегині вартістю 12,5 млн грн та селі Дубравка вартістю 13,2 млн грн.

Незмінним конкурентом фірми «Градобуд-Престиж» у чотирьох закупівлях виступило ТОВ «Гудвіпс», яке завжди пропонувало вищу ціну і не знижувало її на жодному з аукціонів.

Власниками компанії, згідно з даними системи Youcontrol, вказані Андрій Яцура та Василь Загородний. Сама компанія зареєстрована у Верхньому Синьовидному на Сколівщині. У 2016 році Андрій Яцура та Василь Загородний вказані як засновники ТОВ «Гудвіпс».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!