ДАБІ дала дозвіл на реконструкцію у Львові старого трамвайного депо

3283 0
Реконструкція відбуватиметься в кілька етапів.
Візуалізація AVR

Візуалізація AVR

Державна архітектурно-будівельна інспекція у Львівській області дала дозвіл на реконструкцію старого трамвайного депо, що на вул. Вітовського, 57. На території має бути інноваційно-креативний простір. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

«Це буде реставрація ключових локацій. Усі важливі елементи з одного боку будуть збережені, а з іншого – їх функціонально підлаштують до інноваційного простору. Роботи можуть зайняти кілька років», – каже він.

Читайте також: У трамвайному депо на Сахарова відкриють музей Науки і техніки

Реконструкція відбуватиметься в кілька етапів. Відповідно до цього, частково не прийматимуть заходи ті приміщення, де буде працюватиме підрядник.

Підготовчі роботи з ревіталізації та облаштування інноваційно-креативного простору почали ще влітку. Як Тvoemisto.tv розповідав тоді керівник управління інвестицій ЛМР Роман Старецький, у межах цього простору облаштують прогулянкові зони, велодоріжки, інклюзивний майданчик. Простір матиме багато соціальних функцій і буде точкою притягнення до цієї території. Вартість втілення ідеї, за попередніми підрахунками, орієнтовно 4 мільйони доларів, але вона може й зрости.

Зазначимо, що ТОВ «Лем стейшн» засноване відомили львів’янами. Серед засновників Тарас Добрянський, Олег Дрінь, Марк Зархін, Тарас Кицмей, Дмитро Косарєв, Олег Мацех. Загальна площа території складає приблино 5 тисяч квадратних метрів. Інвестор 50 років оплачуватиме оренду місту в розмірі 5% від загальної вартості об’єкту. 

Квартал отримав назву Lem Station на честь польського письменника-фантаста Станіслава Лема, що народився і жив у Львові.

Ольга Коваль

Візуалізація AVR


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!