Данія передасть Україні 19 гаубиць CAESAR

854 0
Разом із переданням техніки передбачається також навчання українських військових.
Французька гаубиця Caesar, фото: Getty Images

Французька гаубиця Caesar, фото: Getty Images

Влада Данії має намір передати бійцям ЗСУ 19 самохідних артилерійських установок CAESAR. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Данії.

За інформацією відомства, уряд країни вже провів консультації з парламентом під час засідання Комітету з питань зовнішньої політики України. Міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен привітав рішення парламенту і заявив, що самохідні гаубиці зараз дуже потрібні українським воїнам.

Читайте також: Україна вироблятиме важке озброєння спільно з 6 країнами НАТО 

«Це дуже велика і важлива підтримка. Ми постійно контактували з українцями, зокрема щодо артилерії Caesar, і я радий, що тепер ми отримали широку підтримку від парламенту Данії, щоб передати її для боротьби за свободу України. Немає сумнівів, що вона потрібна на полі бою», – заявив міністр оборони Якоб Еллеманн-Єнсен.

За даними Міноборони Данії, разом із переданням техніки передбачається також навчання українських військових.

Для довідки

CAESAR – французька 155-мм самохідна артилерійська установка, призначена для знищення живої сили, артилерійських батарей, дзотів, а також для забезпечення проходів у мінних полях і польових загородженнях.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!