Данія восени скасує всі обмеження, пов'язані з Covid-19

1523 0
Обмеження почнуть скасовувати, оскільки в країні високий рівень вакцинації.
фото: mnen.tk

фото: mnen.tk

У Данії 10 вересня скасують обмеження, які ввели для боротьби з коронавірусом, повідомляє пресцентр уряду країни.

Уряд Данії вирішив після 10 вересня не класифікувати Covid-19 як соціально небезпечне захворювання. Здебільшого це пов'язано з успішною кампанією вакцинації в країні.

Читайте також: Кількість охочих вакцинуватися зросла. Дослідження

Як зазначив міністр охорони здоров'я Данії Магнус Гойніке, епідемія під контролем.

«У нас рекордно високий рівень вакцинації, тому 10 вересня можемо відмовитися від деяких особливих правил, які вводили для боротьби з Covid-19. Але, незважаючи на те, що зараз ми перебуваємо в гарному становищі, епідемія ще не зникла. Уряд швидко поверне карантинні обмеження, якщо пандемія знову загрожуватиме нашому населенню», – каже Магнус Гойніке.

У липні Данія скасувала обмеження на в'їзд для українців. Громадяни України мають подати лише дійсний негативний ПЦР тест, який має бути зроблено не більше ніж за 72 годин до прибуття в країну, або тест на антиген за 48 годин.

Нагадаємо, водночас уряд Чорногорії оголосив про нові епідеміологічні заходи, пов'язані зі стрімким поширенням коронавірусу. Чорногорським громадянам та іноземцям дозволяють в’їзд до Чорногорії лише за виконання певних умов: вакцинації від Covid-19 (хоча б однією дозою); негативного тесту ПЛР, зробленого не пізніше, ніж за 72 години; доказів перенесеної хвороби Covid-19 (після позитивного ПЛР або швидкого тесту на антиген пройшло не менше 14 днів і не більше 180 днів); негативного експрес-тесту на антиген, зробленого не пізніше, ніж за 48 годин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!