Київ

ДБР розслідує незаконне заволодіння землею у Києві вартістю понад 100 млн гривень

816 0
У рамках кримінального провадження проводять обшуки виконавчих органах КМДА, Головному управлінні Держгеокадастру у м. Києві та Київській області, Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, а також причетних до злочинних дій нотаріусах та приватних організаціях.
ФОТО: КИЇВСЬКА МІСЬКА ПРОКУРАТУРА / FACEBOOK

ФОТО: КИЇВСЬКА МІСЬКА ПРОКУРАТУРА / FACEBOOK

Правоохоронці під час обшуків виявили багаторівневу схему заволодіння 75 земельними ділянками у Києві загальною вартістю 100 млн грн. Про це повідомили пресслужбі ДБР та Київської міської прокуратури.

За попередніми даними, землі територіальної громади незаконно переоформлювалися на підставних осіб.

Фігуранти підбирали вільні земельні ділянки та підробляли технічну документацію. Вони фіктивно вказували про нібито наявність вже побудованих на ділянках будинків, що дозволяло легалізувати оборудку. За сприяння «кишенькових» нотаріусів, ділки вносили неправдиві відомості до державних реєстрів.

Через протиправну схему зловмисники мали намір вивести із власності територіальної громади 75 земельних ділянок загальною площею близько 7,5 га. За попередньою оцінкою, вартість землі перевищує 100 млн гривень.

Кримінальне провадження відкрито за статтею несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 3 ст. 362 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.

Наразі суд наклав арешт на вказані земельні ділянки.

До слова, днями Служба безпека України та Бюро економічної безпеки оголосили підозру бізнесмену Дмитру Фірташу

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!