ДБР завершило розслідування вбивства львів’янина Юрія Вербицького

2600 0
Наразі підозрювані перебувають під вартою.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Слідчі Держбюро розслідувань завершили досудове розслідування про викрадення і вбивство євромайданівців Юрія Вербицького та Ігоря Луценка, яких 21 січня 2014 року викрали з Олександрівської клінічної лікарні Києва. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.

Двох чоловіків підозрюють у викраденні людей, керівництві злочинною групою та незаконному перешкоджанні організації або проведенню мітингів. Одному з них також інкримінують умисне вбивство викраденої людини, катуванні та підробці документів. Саме завдяки підробленим документам, підозрюваний 5 років переховувався від слідства.

Наразі підозрювані перебувають під вартою. Після ознайомлення з матеріалами кримінального провадження, обвинувальний акт скерують до суду.

Нагадаємо, у січні 2014 року у період Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з території Олександрівської лікарні та вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Від отриманих травм Юрій Вербицький помер.

Пізніше в МВС заявили, що активні учасники викрадення переховуються в Криму, а керівником викрадення називали громадянина Неживова.

У кримінальному провадженні у цій справі заарештували Олександра Волкова, якого слідство вважає організатором цього викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, пов'язана з імовірним замовником викрадення Олексієм Чеботарьовим. Сергій Мисливий також працював у групі з кримінальним авторитетом Олексієм Чеботарьовим. 

27 липня 2017 року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів про тримання під вартою Волкова. 

Наприкінці лютого генпрокуратура повідомила про підозру учаснику викрадення й катування Юрія Вербицького. Тоді ж затримали обох підозрюваних.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!