Де можна перевірити, чи авто перебуває на арешт-майданчику

1947 0
Мінімальний розмір штрафу – 340 грн
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Тепер на сайті управління безпеки ЛМР можна перевірити, чи евакуйоване авто перебуває на арешт-майданчику. Інформація про автомобіль відображається на сайті протягом трьох календарних днів з моменту евакуації. Про це повідомили в пресслужбі ЛМР.

Зазначимо, що раніше про переміщення автомобіля власник міг дізнатися, зателефонувавши у поліцію за номером 102. 

Щоб перевірити інформацію на сайті, потрібно у відповідному вікні ввести лише номерні знаки автомобіля. Якщо авто на українській реєстрації, то літери слід вводити кирилицею, якщо на іноземній, або є іменний номерний знак – то латиницею, кажуть в управлінні безпеки.

Читайте також: «Ходимо вдвох». Як у Львові працюють інспектори з паркування

Для того, щоб повернути евакуйоване авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику. Кошти, сплачені за порушення правил стоянки/зупинки автотранспорту, місто скеровує на допомогу військовим.

Паркуватися не можна:

  • під знаками «Зупинка заборонена», «Стоянка заборонена»

  • на перехрестях та ближче 10 м від краю перехрещуваної проїзної частини за відсутності на них пішоходного переходу, за винятком зупинки для надання переваги в русі та зупинки проти бокового проїзду на Т-подібних перехрестях, де є суцільна лінія розмітки або розділювальна смуга

  • на пішохідних переходах і ближче 10 м від них з обох боків, крім випадків надання переваги в русі

  • ближче 30 м від посадкових майданчиків для зупинки маршрутних транспортних засобів, а коли їх немає – ближче 30 м від дорожнього знака такої зупинки з обох боків;

  • ближче 10 м від позначеного місця виконання дорожніх робіт і в зоні їх виконання, де це створить перешкоди технологічним транспортним засобам, що працюють;

  • у місцях, де буде неможливим зустрічний роз'їзд або об'їзд транспортного засобу, що зупинився;

  • у місцях, де транспортний засіб закриває від інших водіїв сигнали світлофора або дорожні знак тощо.

Нагадаємо, що мінімальний розмір штрафу – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!