Де можна побачити весняні первоцвіти на Львівщині. Локації

4055 0
За збирання, купівлю, продаж чи знищення первоцвітів – передбачена відповідальність.
Фото: Getty image

Фото: Getty image

На Львівщині у лісах та національних парках уже розквітли первоцвіти. Мешканців запрошують на квіткові тури, аби помилуватися весняними квітами та зробити фотографії. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Національний природний парк «Сколівські Бескиди»

Національний природний парк «Сколівські Бескиди» запрошують приїхати на цвітіння крокусів. Вони розпустилися на території садиби Крушельницького лісництва довкола вічнозеленого тризуба.

«Справжньою окрасою садиби Крушельницького лісництва є вічнозелений тризуб, висаджений з кипарисовика горохоплідного та занесений до Книги рекордів України. А біля нього з першими променями весняного сонця з'являються крокуси. Вони широко відомі як шафран Гейфеля та занесені до Червоної книги України. Для всіх любителів весняних первоцвітів запрошуємо відвідати локацію, побачити всю цю красу на власні очі!», – йдеться у повідомленні.

Національний природний парк «Північне Поділля»

У національному парку ростуть підсніжники, проліски, сон-трава, ряст, фіалки, горицвіт та конвалії.

«На теренах НПП «Північне Поділля» підсніжник зростає на багатьох природоохоронних територіях. Однак, ознайомитися із цією рослинкою туристи можуть тільки під час проходження екологічної стежки «Дивосвіт Менича». Мандруючи, туристи мають неабияку нагоду побачити, як підсніжник зростає у природних умовах, зробити фото на пам’ять, доторкнутися до квіточок, при тому зберігаючи режим природоохорони», – повідомили у парку.

Адреса: вул. Гагаріна, 2-б, с. Підгірці.

Урочище «Чорний ліс» на Червоноградщині

В урочищі «Чорний ліс» на Червоноградщині навесні рясно квітнуть крокуси. Цю рослину вважають символом щастя, а ще називають квіткою Місяця. Квітне шафран від березня до середини квітня. 

Адреса: урочище «Чорний ліс», траса Великі Мости – Червоноград.

Львівʼянам нагадують, що зривати квіти заборонено. За збирання, купівлю, продаж чи знищення рослин, які перебували у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги України, передбачена адміністративна відповідальність – штраф у розмірі до 3655 гривень з конфіскацією рослин. Також за кожну зірвану рослину передбачена компенсація за її знищення. Зокрема, за кожну квіточку шафрану та підсніжника доведеться сплатити від 49 до 62 грн, за черемшу – 62 гривні.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!