Де на Львівщині можна пройти безкоштовні курси української для переселенців

1344 0
Усі навчання – безкоштовно, відбувається як онлайн, так і офлайн.
Фото: language-policy.info

Фото: language-policy.info

Аби швидше та легше перейти на спілкування українською мовою, у Львівській області для внутрішньо переміщених осіб організували декілька безкоштовних курсів як онлайн, так і офлайн. Про це повідомляє Департамент освіти і науки Львівської ОДА.

Читайте також: Де у Львові переселенцям безкоштовно отримати медичні послуги

Львівське обласне товариство «ПРОСВІТА» ім. Т. Шевченка оголошує набір другої групи на безкоштовні курси української розмовної мови. Викладачі допомагають учням перейти на вільне спілкування українською та подолати мовний бар’єр.

Крім того, на курсах учасники зможуть поповнити свій словниковий запас, дізнатися основні правила культури мовлення, довідатися цікавинки рідної мови та ознайомитися з історією та культурою українського народу. Форма спілкування – неформальна.

Заняття відбуваються двічі на тиждень у центрі Львова на вул. Друкарська, 6.

Детальнішу інформацію можна дізнатися за номерами телефонів: 067 144 76 81; 097 436 72 21; 067 455 73 54.

Філологічний факультет Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка пропонує очне навчання для ВПО. Окрім мовних занять, охочі зможуть більше дізнатись про українську літературу, її авторів та їхній вклад у розвиток України.

Заняття складаються з теоретичної та практичної частин. У виші зауважують, що для більшості переселенців стали відкриттям українські письменники та письменниці, а про окремі твори з літератури, які вважаються класикою, вони дізнаються вперше.

Читайте також: Кого найбільше підтримують місцеві мешканці та переселенці Львівщини 

Навчання відбувається в очній формі.

Місце проведення – Дрогобич, гуртожиток №5, що на вул. Володимира Великого, 3.

Графік навчання: понеділок, вівторок, середа, четвер о 17:00–18:00 та 18:10–19:00.

Деталі за номером: 097 872 52 94 (Віра).

Проєкт «Єдині», який проводить ГО «Навчай українською!» – це безкоштовні розмовні клуби, де упродовж 28 днів допомагають учасникам перейти на українську мову. Вже розпочався набір на другий курс розмовних клубів. Упродовж навчання учасники щодня отримуватимуть завдання та матеріали, які допоможуть подолати мовний бар’єр. Тут передбачили багато розмовної практики, технік запам’ятовування нових слів. Також вам запропонують ресурси з корисним та розважальним контентом українською.

Зустрічі відбуваються щовівторка о 18:00 упродовж місяця в бібліотеках Львова.

Зареєструватися можна за посиланням. Деталі за номером телефону: 096 446 59 91 (Анастасія).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!