Де пройти курси першої домедичної допомоги у Львові. Локації і вартість

10693 0
Tvoemisto.tv підготувало перелік курсів домедичної допомоги, що пропонують різні організації у Львові.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Через зростання агресії з боку Росії у Львові затвердили програму навчань цивільного населення: як володіти зброєю, захистити себе та надати першу домедичну допомогу. Для того, щоб отримати відповідні навички та у випадку надзвичайної ситуації мати змогу допомогти собі чи своїм близьким, декілька організацій уже пропонують львів’янам пройти курси першої домедичної допомоги. Tvoemisto.tv підготувало перелік таких курсів, що нині доступні у місті.

ГО «Курси першої домедичної допомоги САВ»

Базовий курс

Заняття відбуваються за сучасними стандартами, зокрема 70% — це практика, що складається з допомоги при кровотечах, ДТП, зупинці серця, інфарктах, інсультах, проблем з грудною кліткою, роботи з автоматичним дефібрилятором, епілепсії, удавленні, утопленню, виклику швидкої, опіках, обмороженнях, травмах та інших ситуаціях.

Курс розраховано на людей без базової медичної освіти, а також для медиків які хочуть попрактикуватись на сучасному спорядженню по новим стандартам першої допомоги. Після курсу видається сертифікат.

Тривалість: 7 год

Де: Львів, вул. Стрийська, 202

Ціна: 800 грн (обов'язкова повна або часткова перед оплата на картку Приватбанку)

Телефон: +380 (97) 003 89 98

Офіційний-міжнародний курс: Basic Life Support від ERC

Після успішного завершення курсу слухач отримує міжнародний сертифікат BLS provider. Сертифікат дійсний — 2 роки.

Тривалість: 8 год

Ціна: 1500 грн

Перша домедична допомога дітям

Тут ви навчитеся проводити серцево-легеневу реанімацію дітям, викликати швидку, діяти при утопленні, удавленні, судомах, кровотечах, опіках, обмороженнях, отруєннях, травмах тощо.

Тривалість: 6 год

Ціна: 800 грн

Де: Львів, вул. Стрийська, 202

Super-Я (для дітей 6 – 12 років)

Інструктори навчать дитину знанням і навичкам  першої допомоги, зокрема подбати про власну безпеку, покликати на допомогу, виявляти та допомагати при інсульті та інфаркті, при кровотечах і травмах, опіках чи обмороженнях тощо.

Тривалість: 4 год

Ціна: 500 грн

Де: Львів, вул. Стрийська, 202.

Мальтійська служба допомоги

Служба працює відповідно до європейських стандартів та дотримується українського законодавсва, де прописані дії людей, що не є медиками, у різних надзвичайних ситуаціях.

Після навчання тут видають сертифікати. Навчають усіх, хто хоче допомагати. Бажання допомогти – основна вимога для слухачів курсів, кажуть в Мальтійській службі. Проте якщо людина має можливість зробити добровільний благодійний внесок – у службі будуть раді отримати його, а кошти витратять на закупівлю дезінфекції, рукавичок та манекенів, що час від часу зношуються.

Проте у випадку, якщо людина не може заплатити, у службі обіцяють прийняти її на курси, адже «якщо вона когось врятує – це стане найкращою оплатою за навчання». Загалом курс триває 8 годин для груп на 10 осіб. Тренер Служби базують навчання на практичних навичках, що передбачає виконання багатьох вправ. Потрапити на курси можна як індивідульно, так і організовано групою. Дані усіх охочих фіксуються, а після накопичення мінімальної кількості осіб тут набирають групу та повідомляють людей.

Тривалість: 8 год

Де: Львів, вул. Академіка Богомольця, 8/2

Телефон: 067 275 12 02

Детальну інформацію можна знайти на сайтіFacebook сторінці Служби.

Всеукраїнська спілка парамедиків

У Львові спілка проводить курси тільки для груп, оскільки базується у Києві. Курси коштують 1300 грн з людини, у групі мають навчатися мінімум 10 людей, а навчання триває увесь день протягом 8 годин. По завершенню учасникам видається загальний англомовний сертифікат чи сертифікат на кожного члена групи.

Ціна: 1300 грн

Телефон: 050 537 61 80

Деталі стосовно курсів можна дізнатися на сайті спілки.

Підготувала Софія Шавранська


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!