Де у Львові є громадський простір для захисників

658 0
У просторі є виставковий зал, кімнати для коворкінгу, проведення майстер-класів, зустрічей, конференцій.
фото умовне

фото умовне

У Львові запрацював перший в Україні громадський простір для військовослужбовців на базі Будинку офіцерів. Про це повідомила пресслужба Львівської обласної ради. 

У капітально відремонтованих і спеціально переобладнаних інклюзивних приміщеннях є виставковий зал, кімнати для коворкінгу, проведення майстер-класів, зустрічей, конференцій, презентацій, перегляду фільмів і занять спортом. Також у приміщенні є укриття. 

Читайте також: Захисників у Львові запрошують на безкоштовну екскурсію

«Ми об'єднали зусилля з метою створити місце, безбар'єрний простір, де б наші захисники й захисниці могли приходити з родинами, спілкуватися між собою і з духівниками, спілкуватися із психологами. Це перші наші кроки.», – наголосила виконавча директорка благодійного фонду «Фундація підтримки медицини для військових» Надія Цюра.

Ініціативу планують масштабувати в регіонах України. 

«Наша цільова аудиторія – військові та члени їхніх родин, ветерани та ветеранки, члени їхніх родин, а також сім'ї загиблих, військовополонених та зниклих безвісти. Мета – покращити рівень ментального здоров'я захисників та захисниць шляхом залучення їх до діяльності простору. Ми не хочемо, щоби вони були просто відвідувачами. Ми хочемо, щоб вони тут відчували себе як вдома. Хочемо, щоби вони знайшли місце сили, своє місце і свій простір.

Завдання простору забезпечити стабільну підтримку духовного та психологічного здоров'я, створення додаткових можливостей для творчого розвитку, навчання та підготовка для повернення до мирного формату життя», – зазначила голова правління благодійного фонду «Фундація підтримки медицини для військових», капітан медичної служби Збройних Сил України Олександра Добош.

Нагадаємо, у Залізничному районі Львова цього літа з'явиться ще один центр для ветеранів. Наразі там тривають фінальні ремонтні роботи. 

Tvoemisto.tv зібрало у добірку послуги, які військовослужбовцям надають безплатно у Львові. Читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!