Де у Львові та області будуть пункти обігріву під час морозів

1222 0
В області не планують організовувати пункти обігріву на дорогах.
Photo by Spencer Backman on Unsplash

Photo by Spencer Backman on Unsplash

У Львові підготували до роботи два пункти обігріву. Один вже діє у Львівському центрі обліку та нічного перебування бездомних осіб на вул. Кирилівській, 3а. Інший діятиме у приміщенні БО «Регіональний центр соціальної адаптації» на вул. Личаківській, 56 за умови зниження температури повітря до мінус 10 °C.

Читайте також: Мороз до -25 градусів. На Львівщину йде суттєве похолодання і сніг

Центр на Кирилівській функціонує щодня з 09.00 до 20.00 год (з 20.00 до 09.00 год для бездомних осіб діє відділення нічного перебування), а пункт обігріву на Личаківській діятиме у робочі дні з 09.00 до 18.00 год (за умови зниження температури повітря до мінус 10 °C).

Тут пропонують гарячі напої та харчування швидкого приготування. Працівники, які чергують у пункті обігріву, взаємодіють з екстреними службами міста. За потреби до роботи пункту обігріву залучатимуть волонтерів.

Водночас в області не планують організовувати пункти обігріву на дорогах. Про це Тvoemisto.tv повідомили у ГУ ДСНС у Львівській області.

«Станом на зараз, за інформацією Львівського гідрометеоцентру на теренах Львівщини спостерігатиметься температура до 17 градусів морозу. Пункти обігріву не передбачаються», – прокоментував речник ДСНС Ігор Курус.

На уточнююче питання, за якої температури такі пункти розгорнуть, у ДСНС повідомили, що лише «за необхідності».

Читайте також: Правила поведінки у морозну погоду: як уникнути переохолодження та обмороження

Нагадаємо, на територію Львівщини йде суттєве похолодання і сніг. Зокрема, 13 січня – мокрий сніг та сніг, 14-15 січня – сніг, 16-17 січня – поступове припинення опадів. На дорогах – ожеледиця. Протягом трьох днів, з 15 по 17 січня, прогнозують суттєве зниження температури. 15 січня впродовж доби буде 6-11 градусів морозу, 16 січня вночі -13-18, місцями до 22 градусів морозу, вдень 11-16 градусів морозу. 17 січня вночі очікують від 17 до 22 градусів з позначкою «мінус», місцями навіть до -25, а вдень – 10-15.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!