Де у Львові цвітуть дерева та тюльпани. Локації

2077 0
На «Квітковій карті Львова» можна знайти місця цвітіння тюльпанів, сакур, магнолій та груш Шантаклер.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

У Львові інтенсивно квітнуть дерева та нідерландські тюльпани. Управління туризму та управління екології Львова розробили «Квіткову карту Львова», на якій нанесено актуальні місця цвітіння квітів та дерев у місті. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

На «Квітковій карті Львова» можна знайти місця цвітіння тюльпанів, сакур, магнолій та груш Шантаклер. На мапі відображено понад 50 локацій по всьому Львову, які постійно оновлюватимуть, щоб користувачі отримували найактуальну інформацію.

«Цьогоріч рання весна спонукала заквітнути дерева значно швидше, аніж торік. І щоб мешканці та гості міста не пропустили цвітіння магнолій, сакур, глодів, райських яблунь у садах, груш Шантеклер ну і, звісно ж, тюльпанів, створено мапу цвітіння. Кольорове розмаїття, яке створюють квіти та дерева,  додають нашому місту величі, яка є свідченням перемоги весни та тепла над холодом та темрявою», – зазначила в. о. керівника управління екології та природних ресурсів ЛМР Галина Микітчак.

Читайте також: У Львові висадили алею пам'яті загиблих героїв

Нагадаємо, що минулого року з Нідерландів до Львова відправили 125 тисяч цибулин сортових тюльпанів, більшість з яких стануть окрасою центральної частини міста. Такий подарунок Львову зробив голландець, підприємець, який вже робив подібний проєкт в Києві до війни. 

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!