Де у центрі Львова можуть встановити підземні контейнери для сміття. Інтерактивна мапа

3646 0
Загалом планують обладнати 55 підземних контейнерів у центральній частині міста.
Фото: www.5.ua

Фото: www.5.ua

Влада Львова визначила місця, де незабаром можуть з’явитися підземні контейнери для збору відходів. Як повідомив на своїй сторінці  у соцмережі Фейсбук депутат Львівської міської ради Сергій Івах,  про це йдеться у відповіді на його запит від першого заступника міського голови  Львова Геннадія Васьківа.

«Невдовзі в місті може з'явитись 55 підземних контейнерів вертикального завантаження, облаштовані за новими європейськими технологіями», -- написав депутат Івах.

Ці контейнерні майданчик планують встановити за наступними адресами: 

проспект Чорновола, 2;
площа Міцкевича, 8;
площа Ринок;
Валова, 29;
Вороного, 20;
Княза Романа, 3;
Словацького, 16;
проспект Свободи;
Лесі Українки.

Як зазначив у відповіді Геннадій Васьків, 35 контейнерів матимуть об’єм 5 кубометрів, а решта – три кубометри. Всі майданчики облаштують за принципом роздільного збору відходів.

У міській раді вважають, що завдяки підземним контейнерам буде вирішено проблему неприємного запаху, також це ускладнить доступ до смітників безхатченкам, а крім того – не псуватиме естетичний вигляд вулиць та площ.

Читайте також: Шлях пляшки: куди потрапляє пластик, який сортують львів’яни

Водночас Васьків пише, що поки міська влада шукає «джерела фінансування», щоби встановити такі контейнерні майданчики.

У коментарі Tvoemisto.tv Сергій Івах  сказав, що хоче розвинути встановлення контейнерних майданчиків, зокрема, для новобудов. «Треба вивчити законодавчий бік справи – чи може місто прописувати в містобудівних умовах та обмеженнях встановлення таких бункерів біля нових будинків», – сказав він. За словами депутата, з цією пропозицією він має намір звернутися до керівництва міської ради.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!