Дефіцит в енергосистемі залишатиметься протягом зими, – Укренерго

1141 0
Нестачу електроенергії можна компенсувати імпортом, але повністю покрити її таким чином не вдасться.
Фото умовне

Фото умовне

Через масовані ракетні атаки рф по критичній інфраструктурі України, в енергосистемі країни утворився дефіцит. Нестачу електроенергії можна компенсувати імпортом, але повністю покрити її таким чином неможливо.

Джерело: голова управління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час брифінгу

«Якщо виходити з сьогоднішньої ситуації, з сьогоднішнього складу генерації, ми розуміємо, що дефіцит буде існувати принаймні під час осінньо-зимового періоду», – зазначив він.

Читайте також: Козицький розповів, чому графіки планових відключень світла не відповідають дійсності

Голова «Укренерго» додав, що  наразі триває поступове відновлення генеруючих потужностей в енергосистемі, й електростанції поступово відновлюють роботу. Як наслідок, обсяг доступної генерації поступово збільшується, відтак зменшуючи дефіцит. На його думку, через кілька днів Україна досягне межі, коли можна буде чітко слідувати графіками відключень по областях, які створює «Укренерго».

Нагадаємо, що на Львівщині діє графік відключення світла для споживачів. Зокрема, електроенергія подається двічі на добу по чотири години, а в інші години доби можливі відключення.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!