Декомунізація у Львові: які вулиці змінять свою назву?

5100 0
В межах декомунізації Львів зазнає невеликих змін. У місті демонтують ряд меморіальних таблиць та об’єктів, що містять символіку комуністичного та тоталітарного режиму. Зокрема, у місті перейменують дві вулиці. Про це інформує прес-служба міськради.
фото: www.mironovka.in.ua, www.volynnews.com, ukraineallaboutu.com

фото: www.mironovka.in.ua, www.volynnews.com, ukraineallaboutu.com

19 лютого мер Львова Андрій Садовий підписав розпорядження «Про виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» у м. Львові».

Відповідно Галицькою районною адміністрацією передбачено демонтаж наступних об’єктів:

1.       демонтаж меморіальної таблиці О.Гаврилюку та С. Тудору на фасаді будинку №48 на вул. П.Дорошенка;

2.       демонтаж тримачів для прапора, розташованих на фасаді будинків №18, 22, 24, 28 на вул. Шота Руставелі.

Також у Львові перейменують дві вулиці через приєднання. Таким чином вул. Г. Петровського приєднають до вул. В. Сосюри (з відповідною зміною поштових адрес), а вул. І. Мележа приєднають до вул. Земельної (з відповідною зміною поштових адрес).

Читайте також: ЛЬВІВ ПЕРЕДУМАВ: У МІСТІ «ДЕКОМУНІЗУЮТЬ» ІНШУ ВУЛИЦЮ

Нагадаємо, виконавчими органами Львівської міської ради за участю відповідних експертів здійснено аналіз можливих місць розміщення символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів на території Львова та назв вулиць й інших об’єктів топоніміки, що можуть вважатись символікою комуністичного тоталітарного режиму.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!