У Львові відбулися урочистості з нагоди Дня міста. Фото та відео

2134 0
Цими вихідними, 6 та 7 травня, Львову виповнюється 767 років з дня заснування.
Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Цими вихідними, 6 та 7 травня, Львову виповнюється 767 років з дня заснування. З нагоди свята у місті на площі Ринок відбулася урочиста церемонія підняття прапора міста Львова.

Сьогодні у Львові відмовилися від звичного розмаїття святкувань. Цьогоріч штандарт прапора Львова урочисто піднімав Роман Василюк, військовослужбовець 1-ї окремої бригади спецпризначення імені Івана Богуна. Боєць родом із Житомирщини, проте після того, як отримав поранення, проходить реабілітацію у центрі «Незламні». Перед Ратушею також встановили прапори усіх військових та оборонних структур України.

«Дякую львів'янам за минулий рік. Дякую нашим захисникам, адже завдяки вам ми маємо можливість бути у Львові та інших містах. Завдяки вам ми маємо можливість бути українським містом. Вірю, що Юрій Змієборець дасть нам сили здолати ворога і перемогти», – зазначив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

 

На урочистому заході виступив також почесний громадянин Львова Ігор Юхновський. Герой України воював під час Другої світової війни та брав участь у звільненні Львова. Ігор Юхновський наголосив, що попри те, що шлях до перемоги зараз залежить від наших захисників, львів'янам потрібно підтримувати духовний та науковий розвиток країни.

«В різні часи, люди різних професій приносили славу нашому місту: архітектори, історики, математики, винахідники. Але творити людина може лише тоді, коли вона є вільною. Сьогодні, щоб захистити нашу свободу, виходять наші захисники, вони як святий Юрій виганяють цю «гадь» із нашої землі. Я гордий за кожного львів'янина і кожного українця. Важко передбачити майбутнє, але знаючи як ми йдемо цією дорогою, і знаючи подвиги наших людей, я вірю в нашу перемогу», – підкреслив міський голова Львова Андрій Садовий.

Після промов, рота почесної варти розпочала урочисту ходу містом. Львів'ян закликали долучитися до пільної молитви на Личаківському кладовищі за участі родин загиблих Героїв. Молитва розпочнеться о 17:00 год на Полі почесних поховань №86-А та продовжиться на Полях № 67 та № 76.

Нагадаємо, що 7 травня у Стрийському парку відбудеться благодійна виставка-ярмарок «Львів – місто міст». Детальніше про програму заходів у цей день читайте за посиланням.

Ірина Давосир

Фото Івана Станіславського

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!