День Незалежності у Львові: 5 подій, які варто відвідати

9952 2
Через тиждень незалежна Україна в 23-тє святкуватиме свій День народження. У Львові це свято завжди проходить в особливо патріотичній атмосфері. Цьогоріч його лозунгом буде «Мобілізація Сили і Волі». У зв’язку із ситуацію на сході країни, у місті вирішили відмовитись від гучних концертно-розважальних заходів. Попри те, Tvoemisto.tv знайшло та рекомендує вам 5 найцікавіших подій у Львові, які не можна пропустити на День Незалежності.

1. Читання у двориках міста. З 21 по 24 серпня у Львові звучатиме СЛОВО. Програма фестивалю насичена читанням текстів про свободу із книг українських авторів. «Нерви ланцюга. 25 есеїв про свободу» прозвучить водночас у п’яти місцях Львова: на площі Ринок, площі Музейній, у церкві Петра і Павла, у дворику природничого музею та у дворі театру юного глядача. Читання есеїв відбуватимуть щопівгодини, починаючи з 17:00 і до 19:30.

2. Парад трамваїв. На День Незалежності на площі Ринок з 12:00 до 15:00 можна буде подивитися на старенькі трамваї. Волонтери-ініціатори власноруч взялися відновлювати один із старих вагонів, що вже не перевозить пасажирів. Відреставрувати трамваї планують не лише ззовні, а й в середині –- встановити крісла і вікна, а також пофарбувати салон. Загальною метою акції є подальше створення Музею електротранспорту у Львові, про який говорять вже дуже багато років. Як триває підготовка до параду трамваїв?

3. Музика у Львові. Напередодні та у День Незалежності можна буде послухати «Львівського Моцарта» та «Львівського Паганіні». Для поранених військових, що перебувають на лікуванні у військовому госпіталі, Collegium Musicum дадуть акустичний концерт. Загалом «Музика в старому Львові» лунатиме до 31 серпня. Детальнішу програму музичного фестивалю можна переглянути тут .

4. Співаємо разом з ОЕ! 24 серпня на «Арені Львів» відбудеться грандіозний концерт гурту «Океан Ельзи». Якщо у травні на концерт гурту у Львові зібралось 40 тисяч шанувальників, то цього разу організатори обіцяють, що буде ще більше людей. Квитки на концерт все ще можна придбати на сайті kasa.in.ua за ціною від 250 гривень, а також виграти у фотоконкурсі на Tvoemisto.tv. Ті львів’яни, хто вже запасся квитками, можуть обрати улюблені пісні, які гурт обіцяє виконати у цей день.

5. Свято на Фабриці повидла. 23 серпня Фабрика повидла перетвориться у маленьку майстерню створення мультфільмів, перетворення непотрібних речей у красиві, нові. А ввечері бажаючі можуть подивитися українське короткометражне документальне кіно до Дня Незалежності від режисерів «Вавилон 13».

А крім того, усіх львів'ян 24 серпня рівно о 15:00 закликають зупинитись та приєднатися до загальноміського виконання Державного Гімну України. Де б ви не були у цей час, привітайте свою країну та усіх мужніх українців гімном. 


Читайте також:
20 Серпня, 2014 21:48
остап привітайте Україну та мужніх українців [***]м
19 Серпня, 2014 16:34
Prosto 4yta4 Цікава вийшла "гра слів":
у вашому ліді
"У зв’язку із ситуацію на сході країни, у місті вирішили відмовитись від гучних концертно-розважальних заходів."
а в теrсті статті:
"відбудеться грандіозний концерт гурту «Океан Ельзи». Якщо у травні на концерт гурту у Львові зібралось 40 тисяч шанувальників"
"День Незалежності можна буде послухати «Львівського Моцарта» та «Львівського Паганіні»".
типові львівські журналісти
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!