Як у Львові відзначатимуть День Збройних Сил України. Програма заходів

2010 0
На Личаківському кладовищі вшанують пам'ять борців за незалежність, також у Гарнізоному храмі відбудеться екуменічна панахида за полеглими захисниками.
Фото/ua.news

Фото/ua.news

6 грудня українці відзначають День Збройних Сил України. У цей день у Львові відбудуться урочисті заходи з відзначення 31-ї річниці створення ЗСУ. Саме цього дня 31 рік тому парламент ухвалив Закон України «Про Збройні сили України».

Зокрема, об 11:00 відбудеться вшанування пам’яті борців за незалежність України на Личаківському кладовищі з нагоди відзначення Дня Збройних Сил України. Локація: Марсове поле (поле почесних поховань 86а), поля почесних поховань №67 та №76 Личаківського кладовища.

О 12:30 – екуменічна панахида за полеглими захисниками України у Гарнізонному храмі св. ап. Петра і Павла на вул. Театральній, 11.

Читайте також: У Львові провели репетицію маршу захисників України. Фото

О 13:30 – акція «Подаруй тепло ЗСУ» – виготовлення окопних свічок на вул. Винниченка, 16.

О 15:00 – відкриття інсталяція Влодка Кауфмана «НАБАТ», що має на меті бути не тільки місцем пам'яті, а і пригадування, зустрічей. Локація: Музеї народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (вул. Чернеча гора, 1), дзвіниця з Хоросна.

Масштабна конструкція передбачає нанизування найрізноманітніших дзвонів (й усього, що може виконувати таку функцію) відповідно до кількості днів повномасштабного вторгнення. Щодня до звучання об’єкту додаватиметься новий звук, і кожен та кожна можуть принести свій «дзвін» – гільзу, металевий кухлик чи будь-що інше – щоб їхній звук нагадував про кожен черговий день війни усім нам. Наповнення «НАБАТу» триватиме аж до перемоги: регулярно Влодко Кауфман збиратиме усіх у Львівському скансені, аби разом вдарити у набат і разом помовчати за загиблими, вшанувати їхню пам’ять, поділитися надією з ближніми.

Читайте також: Укрпошта випустить серію нових марок до Дня ЗСУ

Приєднатися до створення «НАБАТу» можуть усі: дзвони та усе, що може ними стати, запрошують вже зараз приносити на «Дзиґу» (вул. Вірменська, 35). 

Нагадаємо, що до Дня Збройних Сил України, 6 грудня, «Укрпошта» випустить нові марки «Зброя Перемоги». Частину зібраних з продажу коштів спрямують на допомогу військовим.

Для довідки

День Збройних Сил України Верховна Рада встановила у 1993 році. Відзначається щорічно 6 грудня, оскільки саме в цей день у 1991 році ухвалили закон України «Про Збройні сили України». Він також символічно співпадає з початком Першого Зимового Походу армії УНР.

Ольга Коваль

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!