У депутата міськради у Львові діагностували штам «Омікрон»

3978 0
10 днів тому Андріян Гутник повернувся з Італії.
Фото: ФБ Андріян Гутник

Фото: ФБ Андріян Гутник

Депутат Львівської міської ради Андріян Гутник захворів на штам коронавірусу «Омікрон». Зараз він почувається непогано, хоч є підвищення температури тіла. Про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив сам Андріян Гутник.

Читайте також: Омікрон: більш заразний, менш смертельний

За його словами, 10 днів тому він повернувся з Італії. Уже упродовж трьох днів у нього спостерігається підвищена температура тіла, ломота, а також закладеність носа і першіння у горлі.

«Неочікувано для себе першим у Львові прийняв удар штаму «Омікрон». Почуваюся більш-менш нормально. Рік тому хворів на штам коронавірусу «Дельта», то тоді все було набагато проблемніше зі здоров‘ям», – каже Андріян Гутник.

Депутат міськради вакцинований. Каже, що аналізи зробив у медичній лабораторії ДІЛА, де й визначили, що це штам «Омікрон», і передали у МОЗ. На результати чекав добу.

Читайте також: У Львові виявили перший випадок нового штаму «Омікрон»

Андріян Гутник каже, що завдяки спорту, здоровому харчуванню, вакцинації та позитивному настрою зможе швидко видужати.

«Коронавірус – це не міф, тому мийте руки, носіть маски, займайтесь спортом, і не тільки.  Бережіть себе та своїх близьких», – каже депутат.

У його дружини зараз такі ж симптоми нездужання, але, чи це також штам «Омікрон», наразі невідомо. Аналізів вона ще не здавала.

Нагадаємо, що штам коронавірусу «Омікрон» характеризується особливою заразністю – він у 4 рази заразніший за штам Дельта. За даними ВООЗ, «Омікрон» викликає класичні симптоми коронавірусу, такі як температура, кашель і втрата нюху, лише в 50% випадках. Серед найпоширеніших проявів інфекції вчені назвали нежить, головний біль, стомлюваність, чхання і біль в горлі. А в нового варіанту інфекції присутній ще й такий симптом, як втрата апетиту.

Сьогодні ж з’явилася інформація, що в Україні виявили п'ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму «Омікрон», загалом зафіксували вже шість випадків цього штаму. Серед них перший випадок і в місті Львові. 

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!