Депутат, якого підозрюють у шахрайстві, не з’явився на засідання суду у Львові

1534 0
Суддя переніс розгляд клопотання.
Сергій Алексєєв / Фото з його Facebook

Сергій Алексєєв / Фото з його Facebook

Депутат від партії «Європейська Солідарність» Сергій Алексєєв, якого підозрюють у шахрайстві, не з’явився на судове засідання 1 липня. Так, суддя відклав розгляд клопотання на 3 липня. Про це повідомляє Личаківський районний суд Львова.  

На засіданні народному депутатові мають обрати запобіжний захід. ДБР просить суд обрати Алексєєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю вийти під заставу в 10 мільйонів гривень. 

Пізніше у пресслужбі «Європейської Солідарності» в коментарі УП пояснили, що Алєксєєв не з’явився на обрання запобіжного заходу, оскільки перебував на засіданні Верховної Ради. Вони додали, що народний депутат буде обов'язково присутнім у суді у понеділок.

Нагадаємо, що Офіс генпрокурора повідомив депутату від партії «Європейська Солідарність» Алєксєєву про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому може загрожувати від 5 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна. Нині за місцем проживання підозрюваного працюють правоохоронці.

За даними слідства, депутат шляхом обману заволодів грошима громадянина Німеччини. Йдеться про 50 тисяч доларів (1,8 мільйона гривень). Він нібито обіцяв іноземцю сприяти в уникненні екстрадиції, для цього «гарантував» використати власні зв’язки в суді. Правоохоронці зафіксували, як Алєксєєв одержав 30 тисяч доларів. А перед цим, як зазначають в ОГП, він отримав ще 20 тисяч доларів.

Згодом у партії заявили про політичний тиск, а сам Алєксєєв у залі Верховної Ради заявив про політичні переслідування. Він каже, що ніякого хабаря не було, а ці гроші – оплата адвокатських послуг.

Що відомо про Сергія Алексєєва

46-річний киянин Сергій Алєксєєв – заслужений юрист України, пише BBC. 

До Верховної Ради він працював у «Енергобанку», також очолював юридичний департамент в «Київенерго». У 2005 році він був юридичним радником тодішнього міністра палива і енергетики, а також помічником Людмили Кириченко, депутатки «Партії регіонів».

В 2014 році його обрали головою Кіровоградської обласної організації партії «УДАР».

З 2014 року Алєксєєв працював у Раді заступником голови комітету з питань правової політики і правосуддя, а коли обрався вдруге, вже від партії «Європейська солідарність», то став головою підкомітету діяльності органів правопорядку.

Також Алєксєєв є заступником члена постійної делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ.

У громадській організації «Чесно» не раз ловили Алєксєєва на недоброчесності. Зокрема, у 2016 році він не задекларував внесок у розмірі 100 тисяч грн на користь «Блоку Петра Порошенка». 

Також фірма Алєксєєва фігурувала в кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків та розтрати ввіреного службовим особам майна.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!