Київ

Депутата Київради Трубіцина виключили з фракції «Слуги народу». Сам депутат «зник»

762 0
Трубіцин нібито виїхав за кордон
Владислав Трубіцин. Фото з відкритих джерел

Владислав Трубіцин. Фото з відкритих джерел

Депутата Київради від «Слуги народу» Владислава Трубіцина, який ідозрюється в отриманні хабара у розмірі 1,2 млн грн, виключили з фракції. Про це повідомив депутат фракції Андрій Вітренко.

«Від імені фракції хочу повідомити про те, що сьогодні внутрішнім рішенням зі складу було виключено Трубіцина Владислава Сергійовича. Рішення грунтується на волевиявленні демократично всіх членів фракції, вона має працювати прозоро, показувати найвищі стандарти прозорості та ефективності. Наша головна мета – це зберегти довіру киян», – сказав він.

Також Вітренко закликав усі інші фракції, у складі яких є депутати, що вчинили кримінальне правопорушення, ухвалити таке саме рішення.

Напередодні журналіст Сергій Грішин заявив, що колеги Трубіцина не знають, де він перебуває.

Депутат, після внесення за нього застави у майже 15 мільйонів гривень, не з’явився на судове засідання у своїй справі і відключив телефон. Пропустив сесію Київради.

За інформацією журналіста, Трубіцин повідомив близькому колу, що поїхав за кордон робити операцію зі стентування. Дозвіл на виїзд йому надала нібито одна зі спецслужб.

Нагадаємо, 9 лютого 2022 року НАБУ затримало депутата Київради Владислава Трубіцина, одного з його помічників, трьох керівників київських КП та підприємця під час отримання хабаря в 1,2 мільйона гривень, депутат намагався утекти на автомобілі. Трубіцин нібито вимагав вказану суму у підприємця, а натомість обіцяв видати дозволи на вуличну торгівлю в різних районах Києва.

Згодом суд відправив Трубіцина під варту на два місяці. 15 лютого 2022 року стало відомо, що Трубіцин вийшов під заставу. Він заявляв, що на час слідства вийшов зі складу партії «Слуга Народу».

11 жовтня 2022 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами досудового розслідування Національного антикорупційного бюро України закінчила слідство та скерувала до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті справу про хабарництво.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!