Київ

Депутатка Київради заявила, що демонтувати обеліск на Галицькій площі, можна лише вибухом

848 0
Поки пропонується демонтувати лише деякі елементи обеліска.

Єдиним способом демонтувати обеліск місту-герою Києву на Галицькій площі є метод спрямованого вибуху. Про це під час засідання заявила депутатка Київради Вікторія Муха, голова постійної комісії з питань культури, туризму та інформаційної політики.

«За попередньому консультацією з фахівцями з Державного науково-дослідного інституту будівельного виробництва отримано відповідь, що єдиним способом демонтувати обеліск є метод спрямованого вибуху. Це, напевно, в умовах воєнного часу без розуміння наслідків для оточуючої забудови точно не той спосіб, в який ми хочемо це робити. Я би пропонувала першим етапом демонтувати елементи. Наша комісія доручила департаменту культури поінформувати нас про технології виконання робіт з демонтажу обеліска повністю, які вони отримують від фахових інституцій», - сказала вона.

Нагадаємо, у травні Міністерство культури та інформаційної політики позбавило цей монумент охоронного статусу.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!