Депутати «Голосу» висловили недовіру керівництву і створили окреме об’єднання

1700 0
Десять депутатів, що покинули фракцію, відділилися в об’єднання «Справедливість» та висловили недовіру керівництву.
фото: уніан

фото: уніан

Десять народних депутатів фракції «Голос» у Верховній Раді заявили про створення окремого об'єднання «Справедливість». Як йдеться в заяві, що опублікувала в себе на Фейсбуку депутатка Галина Васильченко, керівництво фракції та партії відійшло від демократичних принципів, які декларували на виборах 2019 року.

«Кулуарні розмови з владою, рейдерство всередині партії, напади на антикорупційні органи, голосування за антиукраїнські законопроекти – усе це неприпустимо. Ми обіцяли своїм виборцям боротися за справедливість та не допускати перетину «червоних ліній». Вчора ж ці червоні лінії вкотре були перейдені керівниками фракції та партії, що діють у власних інтересах, а не інтересах українців», повідомляють депутати «Голосу» у заяві.

Читайте також: «Двері відчинені». Як вирішують скандал у Львівській міській раді

Десять депутатів відділилися в об’єднання в «Справедливість» та висловили недовіру керівництву. До об’єднання увійшли: Галина Васильченко, Соломія Бобровська, Юлія Клименко, Роман Лозинський, Наталя Піпа, Ольга Стефанишина, Олександра Устінова, Володимир Цабаль, Андрій Шараскін, Ярослав Юрчишин.

«У нашій програмі партії чітко зазначено: мандат буде забиратись у тих, хто прогулював більшість засідань. Кіра Рудик прогуляла більше 60% голосувань. А тому ми ініціюємо її виключення з фракції. Тоді як керівник фракції Ярослав Железняк порушує закон та положення про фракцію і понад три місяці не скликав жодного засідання фракції і проігнорував три вимоги про скликання позачергової фракції. А тому має піти з посади», – додають нардепи.

Нагадаємо, що екскандидат від «Голосу» на виборах мера у Києві, телеведучий Сергій Притула напередодні теж заявив про вихід із партії. Він зауважив, що не йде з політики, але покидає «Голос» не в останню чергу завдяки діям нового керівництва, які віддалилась від початкових засад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!