Через загрозу російської інтервенції у Львові пропонують створити концепцію тероборони

9548 0
Також у місті пропонують перевірити укриття цивільного захисту.
фото: kurs.if.ua

фото: kurs.if.ua

Депутати Львівської міської ради пропонують підготуватися до ймовірної загрози повномасштабної російської інтервенції, про яку попереджають фахівці зі США та українська розвідка. Йдеться про роботу з навчальними закладами, перевірку укриттів цивільного захисту, а також напрацювання концепції територіальної оборони Львова.

Читайте також: Алярм! У Львові немає ефективної системи оповіщення

«Через загострення ситуації у російсько-українській війні та ймовірність загрози повномасштабної російської інтервенції пропонуємо напрацювати концепцію зміни порядку підпорядкування управління безпеки між управлінням безпеки міста і одним з департаментів ЛМР. Внести зміни до статуту ЛКП «Муніципальна варта», за якими підприємство працюватиме у сфері організації тероборони. Зобов’язати райадміністрації Львова провести роз’яснювальну роботу з містянами та перевірити укриття цивільного захисту», – зачитав звернення депутат Львівської міської ради від фракцї «Голос» Ігор Шолтис.

Він також додав, що місто має мати план із розгортання військових шпиталів.

Директор департаменту адміністрація міського голови Євген Бойко також звернувся до міського голови, аби напрацювати концепцію організації тероборони Львова.

Читайте також: У Львові переформатували одне з управлінь, щоби воно займалося теробороною

Нагадаємо, нещодавно керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня – на початку лютого 2022 року. 

Уряд учора, 24 листопада, виділив майже 214 млн грн для посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!