Депутати підтримали петицію про збереження частини Брюховицького лісу і витоків озера Стосика

1630 0
Відповідне рішення підтримали 40 депутатів на пленарному засіданні 6 грудня.

Львівські депутати підтримали петицію про збереження частини Брюховицького лісу, де раніше була військова частина, та витоків озера Стосика. Відповідне рішення підтримали 40 депутатів на пленарному засіданні 6 грудня.

Авторка у петиції пояснювала, що територію колишньої військової частини в лісі хочуть забудувати багатоповерхівками. Для цього прагнули використати авторитет учасників антитерористичної операції на сході України. За її словами, у минулому тут справді була військова частина, але вона була фактично захована в лісі, поміж багаторічних дерев. Зараз тут повноцінний ліс.

Читайте також: Львів, де живуть черепашки. Чим унікальне озеро Стосика

Катерина Сербін вимагала не допустити житлової забудови на заліснених територіях у межах Львівської територіальної громади, зокрема у Брюховицьких лісах, а при передачі земель у приватну власність проводити об’єктивні та незалежні обстеження із залученням екологів. Окрім цього, вона закликала якнайшвидше сформувати перелік ділянок, яким необхідно надати статус рекреаційних, природоохоронних територій на території Львівської територіальної громади.

Депутати визначили відповідальним виконавчим органом за підготовку дорожньої карти реалізації петиції департамент містобудування. У 30-денний строк там мають розробити дорожню карту реалізації електронної петиції за участю авторки та скерувати на розгляд та затвердження постійній комісії екології, природокористування та енергозбереження.

Нагадаємо, що у липні 2017 року голова Львівської ОДА Олег Синютка вже виділив тут 143 земельні ділянки учасникам АТО на території колишнього військового містечка. У 2019 році голова ЛОДА виділив ще 19 ділянок для учасників АТО на Замарстинівській. А напередодні 19 учасників АТО отримали дозвіл на розроблення проєктів землеустрою на відведення земельних ділянок під індивідуальне дачне будівництво на вулиці Замарстинівській. Ділянки розташовані за межами Львова.

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!