У Львові переформатували одне з управлінь, щоби воно займалося теробороною

1895 0
Нещодавно керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня – на початку лютого 2022 року.
фото пресслужби Львівської міської ради

фото пресслужби Львівської міської ради

У Львові переформатують управління надзвичайних ситуацій Львівської міської ради для того, аби воно займалося і теробороною. Сьогодні, 25 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати проголосували за відповідну ухвалу.

Читайте також: Через загрозу російської інтервенції у Львові пропонують створити концепцію тероборони

«Юридичний департамент підготував ухвалу. Ми переформатовуємо управління надзвичайних ситуацій, це буде управління надзвичайних ситуацій і тероборони. Мусимо попрацювати стосовно штатного розкладу, кількості працівників і функціональних обов’язків. Надзвичайні ситуації і тероборона – близька справа. Ми повинні продумувати нестандартні ситуації, які можуть виникнути і реакції на них. У Швейцарії кожен громадянин знає, що робити в час «Че». Там регулярно проводять навчання. Коли ми запитаємо львів’ян, що вони мають робити в час «Че», вам ніхто відповіді не дасть», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Відповідною ухвалою Львівська міська рада перейменувала управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення на управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони. Очільниця юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич зазначила, що, внісши зміни до ухвали про розмежування повноважень, також врахують і закон Про основи національного спротиву.

Читайте також: Алярм! У Львові немає ефективної системи оповіщення

Нагадаємо, сьогодні під час сесійного засідання Львівської міської ради депутати закликали міського голову напрацювати комплексну програми з тероборони. Нещодавно керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Military Times заявив, що Росія сконцентрувала біля кордонів з Україною понад 92 тисячі військовослужбовців і готується до нападу до кінця січня – на початку лютого 2022 року. 

Уряд учора, 24 листопада, виділив майже 214 млн грн для посилення захисту державного кордону з Республікою Білорусь та зміцнення обороноздатності держави.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!