На техпаспорті допустили помилку. Дерев’яний костел у Рудному обіцяють зберегти

1907 0
Зносити костел не будуть. На технічному паспорті допустили помилку.
фото: костянтин баранюк

фото: костянтин баранюк

У Львові заявили про наміри знести дерев’яну церкву Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ, що в Рудному. Повідомлення з паспортом об’єкту оприлюднив в себе на Фейсбуку депутат Львівської облради Іван Щурко. На техпаспорті зазначили, що релігійна громада отримала дозвіл на будівництво у 2019 році зі знесенням наявного костелу. Звершити будівництво мали у 2025 році. 

Водночас як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv настоятель храму отець Ігор Щерба, зносити костел не будуть. На технічному паспорті допустили помилку, оскільки нову церкву збудують поруч, на суміжній території, де вже є залитий фундамент.

Читайте також: У Гарнізонному храмі відновили реставрацію фресок

«Дерев’яний костел залишається. Я вже телефонував до архітектора, будемо це все виправляти. Поки збудується нова церква, парафіяни будуть ходити до цього костелу, а потім будемо користуватися обома храмами. Є два священники», – каже він.

Для довідки

Дерев’яний костел збудували для місцевої польської громади за проєктом архітектора Людвіка Вельтже, у 1935 році. Костел пережив війну і радянську епоху, під час якої певний період в ньому, кажуть, був спортзал місцевої школи. До кінця 1980-х рр. будівля ще мала оригінальний вигляд.  Біля церкви тривалий час стояла тимчасова дзвінниця, на зміну якій поставили високу муровану. На церковному подвір`ї розташований фундамент під новий храм, будівництво якого довший час не можуть розпочати.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!