Україна

Держсекретар США назвав головні чинники, які допоможуть Україні перемогти у війні

2496 0
Протягом багатьох місяців уряд США інтенсивно співпрацює з близько 50 країнами, намагаючись надати Україні підтримку.
Державний секретар США Ентоні Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен

Україна потребує такі збройні сили, які в майбутньому зможуть ефективно стримувати чергову російську агресію, а якщо стримування не спрацює – захищатися від неї, а в разі необхідності – перемагати. Це поставить Україну в якомога сильнішу позицію, а також допоможе відбудувати країну і продовжити її інтеграцію. Багато країн, зокрема США, зацікавлені у цьому. Про це повідомив державний секретар Ентоні Джон Блінкен 3 травня у прямому ефірі The Washington Post з нагоди Всесвітнього дня свободи преси. 

Водночас, за його словами, продовження Україною політики, спрямованої на викорінення корупції, запровадження прозорості, належного врядування, сильного громадянського суспільства та активних незалежних ЗМІ – секрети успіху, які допоможуть Україні в найближчі роки протистояти подальшому російському регресу.

Читайте також: США виділили Україні понад 10 млрд доларів фіндопомоги

«Ми працюємо над цим, втім українські сили повинні використовувати все скоординовано і комбіновано, і багато країн працюють над тим, щоб підтримати їх у цьому. Тому я впевнений, що вони досягнуть успіху у відвоюванні більшої частини своєї території. Для росії це вже стратегічна поразка. Вони прагнули стерти Україну з мапи, ліквідувати її незалежність і підпорядкувати, що не вдалося. Зараз Україна має прийняти важливі рішення про те, куди саме вона збирається йти, як далеко вона може зайти і як вона хоче цього досягти, але ми сповнені рішучості продовжувати цю підтримку», – зазначив Ентоні Блінкен. 

Також він додав, що протягом багатьох місяців уряд США інтенсивно співпрацює з близько 50 країнами, намагаючись надати Україні підтримку, необхідну як для захисту, так і для повернення територій, захоплених росією за останні 14-15 місяців.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки погодили виділити Україні 300 млн доларів військової допомоги. Це вже 37-й пакет допомоги від Пентагону для України з початку війни.

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!