Держсекретар США заявив, що Росія іде за сценарієм до вторгнення

2981 0
Занепокоєння виникли у зв'язку з повідомленнями про те, що Росія і Білорусь продовжать спільні навчання, які мали завершитися 20 лютого.
Держсекретар США Ентоні Блінкен/Фото з відкритих джерел

Держсекретар США Ентоні Блінкен/Фото з відкритих джерел

Держсекретар США Ентоні Блінкен висловив занепокоєння у зв'язку з повідомленнями про те, що війська Росії та Білорусі продовжать спільні військові навчання після запланованої дати закінчення, передає УП.

Зазначимо, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент РФ Володимир Путін продовжать спільні військові навчання, які мали завершитися 20 лютого.

«Це свідчить про те, що розроблений сценарій, який ми виклали, який я виклав на Раді Безпеки ООН минулого тижня, про те, що Росія намагається створити серію провокацій як виправдання для агресії проти України, рухається вперед», – сказав Блінкен.

Держсекретар США додав, що Росія «за останні місяці наростила сили, що перебувають біля кордонів України, від 50 000 до 100 000, а зараз – до понад 150 000».

«Так що все це, поряд зі сфабрикованими операціями, які ми бачили на вихідних, свідчить про те, що викладений нами сценарій рухається вперед», – сказав він.

Водночас Блінкен зазначив, що «поки танки справді не покотяться, а літаки не полетять, ми використовуватимемо будь-яку можливість щохвилини, щоб подивитися, чи зможе дипломатія все ще відмовити президента Путіна». 

Читайте також: Росія склала список відомих українців, яких планує вбити чи арештувати у випадку вторгнення 

Додамо, що глава МЗС України Дмитро Кулеба попри загострення на Донбасі і скупчення російських військ, а також попри заяви Заходу про рішення Путіна напасти на Україну, бачить шанс для дипломатичного вирішення конфлікту. 

Кулеба зазначив, що серія дипломатичних кроків, серед яких зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з главою МЗС РФ Сергєєм Лавровим, розмови світових лідерів з президентом РФ Владіміром Путіним мають відбутися у найближчі дні. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!