Деякі країни Євросоюзу категорично проти ембарго на нафту з росії

1292 0
Шостий пакет санкцій містить пропозиції щодо нафти, але окремі країни не підтримують цього.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що на переговорах щодо ембарго на російську нафту деякі країни Євросоюзу «категорично проти» цього, передає Європейська правда. 

«Поки що у нас сильна протидія з боку кількох країн, але проєкт шостого пакету, підготовку якого розпочала Єврокомісія, містить пропозиції щодо нафти. Вони можуть бути виключені категоричним вето, але ведуться переговори», – заявив він. 

Водночас він не назвав, які саме країни не підтримують таких санкцій проти росії.

Зазначимо, що п’ятий пакет санкцій ЄС затвердив 7 квітня. Нові обмеження запровадили після того, як світ побачив звірства у Бучі. Пакет включає нові персональні санкції проти російських олігархів, пропагандистів, військового та безпекового апаратів рф та ключових осіб з промислового та технологічного сектору.

Крім того, країни ЄС погодилися запровадити вугільне ембарго. Ембарго також діятиме стосовно низки інших товарів та сировини, в тому числі деревини, на суму 5,5 млрд євро щороку.

Читайте також: «З сильним повідомленням». Президенти Польщі, Литви, Латвії та Естонії їдуть в Україну

Нагадаємо, що сьогодні Україну відвідають президенти Польщі – Анджей Дуда, Литви – Гітанас Науседа, Латвії – Егілс Левітс та Естонії – Алар Каріс. У Києві глави чотирьох держав зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським. Як пише ERR, під час зустрічі планують обговорити надання допомоги українській армії та цивільному населенню, а також проведення розслідування воєнних злочинів з метою відправити під суд відповідальних за них осіб.ф


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!