Ділянку вулиці Пилипа Орлика розширять та облаштують додатковий поворот

1749 0
Облаштуванню цього повороту заважають 6 тимчасових споруд.
фото: лмр

фото: лмр

Ділянку дороги на вул. Пилипа Орлика у Львові планують розширити. Йдеться про відтинок у 50 метрів. Також хочуть облаштувати додатковий правий поворот на вул. Мазепи. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач.  

«Зараз в активній фазі триває ремонт вулиці Пилипа Орлика. ЛКП «Львівавтодор» завершує роботи і остання частина – на перетині вул. Орлика та Гетьмана Мазепи. Щоби покращити транспортні потоки, прийняли рішення зробити ще окрему смугу для правого повороту на вул. Мазепи. Це передбачено вже проєктом реконструкції вулиці»,  каже він.

Читайте також: У Львові відновили ремонт на вулиці Пилипа Орлика

Водночас постала проблема, оскільки влаштуванню цього повороту заважають 6 тимчасових споруд. Так, під час засідання виконавчого комітету ЛМР прийняли рішення про те, щоби усунути ці перешкоди  демонтувати чи перенести. На це дали місяць, але, продовжує Любомир Зубач, зараз хотіли б пришвидшити цей процес, тому проводять додаткові консультації з підприємцями.  

«Якщо добровльно усунуть споруду, то підприємець може звернутися в управління архітектури ЛМР і запропонувати альтернативну ділянку. Тоді цей варіант будуть розглядати. Якщо добровільно не зроблять  це зробить КП «Адміністративно-технічне управління», – додає він.

Читайте також: У парку Франка у Львові з’явився квітковий фонтан. Фотофакт

Нагадаємо, ремонт вул. Пилипа Орлика розпочався 23 липня 2020 року. У 2020 році провели реконструкцію на ділянці від вул. Миколайчука до вул. Віри, Надії, Любові та відновили рух транспорту на цій ділянці. У 2021 році реконструкцію від вул. Віри, Надії, Любові до будинку №2 на вул. Пилипа Орлика завершили та відновили рух транспорту. Як повідомляла у коментарі Tvoemisto.tv радниця міського голови з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, загалом вулиця завершена на 75%. Із 1000 метрів дороги виконано 730, закінчені інженерні мережі, тротуари. Її мали відкрити ще торік, та через допрацювання інженерних рішень щодо колектора роботи затримали.

Проєкт ремонту вул. Пилипа Орлика розробило ЛКП «Інститут просторового розвитку» у 2019 році. Загальна вартість виконання робіт згідно з укладеним договором між ЛКП «Львівавтодор» та ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» – 74,8 млн грн.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!